ثبت تغییرات شرکت سریع با هزینه کم سال ۱۴۰۲

 

ثبت تغییرات شرکت
ثبت تغییرات شرکت

 

ثبت تغییرات شرکت

 

تغییرات شرکت سریع با هزینه کم، شرایط مدارک و قوانین ثبت تغییرات شرکت ۱۴۰۲

 

هر شرکتی پس از ثبت،می تواند تغییراتی را در اساسنامه و یا هر چیزی که مربوط به شرکت است ایجاد کند. منظور از تغییرات و تصمیمات شرکت ها،کلیه تغییرات و تصمیمات شرکت است که طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده یا در جلسات هیأت مدیره بنا به ضرورت هایی صورت می گیرد.

به موجب ماده ی ۲۰۰ قانون تجارت ثبت تغییرات ذیل در شرکت ها الزامی است:
  • تغییر اساسنامه
  • تمدید مدت شرکت،زاید بر مدت مقرر
  • انحلال شرکت،حتی در مواردی که انحلال به واسطه ی انقضای مدت شرکت صورت گیرد.
  • تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تبدیل شرکا یا خروج بعضی از آن ها از شرکت.
  • تغییر اسم شرکت
  • در هر تقسیم راجع به مورد معین ماده ی ۵۸ قانون تجارت در ماده ی ۵۸ قانون تجارت در ماده ی نهم نظامنامه ی قانون تجارت،علاوه بر موارد بالا،تغییر مدیر یا مدیران شرکت هم افزوده شده است.
    ثبت تغییرات شرکت ها مستلزم تنظیم و ارایه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و ارایه آن به مرجع ثبتی است. اداره ی کل شرکتها در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن و مطابقت موارد آن با پرونده ی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر نموده که در روزنامه رسمی و محلی اطلاع رسانی شود.در ذیل ضمن پرداختن به نحوه ی اعمال تغییرات در شرکت،به مراحل ثبت تغییرات شرکت می پردازیم.

 

تغییرات شرکت

 

برای هر شرکتی پیش می آید که پس از ثبت و آغاز به فعالیت بخواهید تغییراتی را در شرکت اعمال کند. این تغییرات می تواند شامل کاهش و یا افزایش سرمایه، تغییر نام شرکت، تغییر محل و آدرس شرکت، تغییر شرکا و یا ورود یا خروج شریکی از شرکت، تغییر حق امضا و سمت اعضای هیئت مدیره، تغییر بازرسین و یا در برخی موارد انحلال شرکت باشد. همه انواع تصمیمات جدید و تغییرات در شرکت ها باید کراحل قانونی را طی کرده و به اطلاع اداره ثبت شرکت ها برسد.

برای انجام چنین کاری در مرحله اول شما نیازمند برگزاری جلسات مجمع عمومی عادی، فوق العاده و یا هیئت مدیره بنا به نوع تغییراتی که می خواهید انجام دهید هستید تا بوسیله آن بتوانید صورتجلسه ای کاملا رسمی و قانونی را که به امضای همه شرکا رسیده است به مراکز ثبتی ارائه کرده و مابقی مراحل را پیگیری نمایید. اداره ثبت شرکت ها نیز در صورت بررسی و تایید صحت صورت جلسه ارسالی و طی مراحل اداری آگهی تغییراتی صادر کرده و به درخواست شما رسیدگی می کند.

در ادامه مطلب شما را با انواع تغییرات و هم چنین انواع مجامع لازم جهت انجام هر نوع تغیر و نهایتا روال ثبت درخواست آشنا خواهیم کرد.

 

ثبت تغییرات شرکت چیست ؟

 

آیا می توان در یک شرکت، هم زمان چند تغییر در ارتباط با موارد مختلف انجام داد؟ اساسا کار ثبت تغییرات شرکت چگونه است و در چه مدت زمانی این پروسه به اتمام می رسد، هم چنین کدام یک از سازمان های مشاوره ای می توانند این موارد را برای شما انجام دهند. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی از روند کلی تغییرات شرکت، به دست بیاورید.کار تغییرات شرکت در حالت کلی در دو مجمع قابل حل و فصل است. اولین مجمع عمومی عادی است که نظارت بر تغییرات ساده شرکت را بر عهده دارد و دومی مجمع عمومی فوق العاده که کار تغییرات اساسی شرکت که در اساسنامه آن به ثبت رسیده را انجام می دهد.

افرادی که رویاهای بزرگی در سر دارند، به خوبی می دانند برای کسب مراتب بالاتر در عرصه کار به تغییرات نیاز خواهد بود. در صورتی که افرادی که از تغییر هراس دارند، همواره به وضعیت حال حاضرشان قانع هستند که این مسئله می تواند زمینه ساز یک شکست بزرگ در آینده باشد.

 

استعلام آخرین تغییرات شرکت

 

تغییراتی که در شرکت ها هویدا می شود اگر با فکر، برنامه ریزی و مدیریت درست همراه باشد می تواند به ارتقاء و پیشرفت یک شرکت کمک کند. اما نکته ای که باید به آن توجه شود این است که تمامی تغییرات یک شرکت باید در سایه قوانین و مقررات مربوطه صورت پذیرند. اهمیت این موضوع تا جایی است که ما تصمیم گرفتیم در این مقاله انواع تغییرات شرکت را بیان کنیم و در مورد روال قانونی و معمولی که باید در تغییرات شرکت ها طی شود، با شما صحبت کنیم.

 

آگهی تغییرات شرکت

 

بعنوان مثال

در شرکت های سهامی خاص پس از اتخاذ تصمیم برای افزایش سرمایه از طریق انتشار سهام جدید باید مراتب از طریق نشر آگهی در روزنامه ی کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد به اطلاع صاحبان سهام برسد.در این آگهی باید اطلاعات مبلغ افزایش سرمایه و مبلغ اسمی سهام جدید و حسب مورد مبلغ اضافه ارزش سهم و تعداد سهامی که هر صاحب سهم به نسبت سهام خود حق تقدم در خرید آن ها را دارد و مهلت پذیره نویسی و نحوه ی پرداخت ذکر شود.در صورتیکه برای سهام جدید شرایط خاصی تعیین شده باشد چگونگی این شرایط در آگهی قید خواهد شد.

در هر زمانی که تصمیماتی به تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر و یا انحلال شرکت قبلی از مدت معینه یا تغییر در کیفیت تفریغ حساب یا تغییر اسم شرکت یا تبدیل دیگر در اساسنامه یا تبدیل و یا خروج بعضی از شرکا ضامن از شرکت اتخاذ شود وهمچنین موقعی که مدیر یا مدیران شرکت عوض منی شود…مقررات راجع به ثبت و انتشار باید در مورد تغییرات حاصله رعایت شود.و هم چنین موقعی که به واسطه ی ضررهای وارده نصف سرمایه ی شرکت سهامی از بین برود به همان ترتیب باید ثبت و آگهی شود.

انواع مجامع و هدف آن ها

 

مجمع عمومی عادی

 

در صورت جلسه هایی تحت عنوان مجمع عمومی عادی سهامداران فرصت این را پیدا می کنند تا با مدیران شرکت به ارائه نظر پرداخته و تصمیمات کلی و راهبردهای سالانه شرکت را اتخاذ کنند. این مجمع مطابق با اصول اساسنامه به صورت سالانه و در چهار ماه اول آغاز سال مالی جدید برگزار می گردد و حضور سهامداران در آن الزامی است.

 

از جمله اهداف مجمع عمومی عادی می توان موارد زیر را نام برد:
  • تعیین اهداف و خط مشی شرکت و در واقع تصمیم گیری در مورد کلیه امور شرکت
  • انتخاب اعضای هیئت مدیره و سمت افراد
  • انتخاب بازرسین و شرح وظایف آنها مطابق با اصول ذکر شده در اساسنامه
  • تصویب و بررسی ترازنامه و حساب سود و زیان سالانه شرکت و اطلاع به اعضا و سهامداران
  • تقسیم سود و منافع حاصل از شرکت بین سهامداران
  • تصمیم گیری در مورد روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی تغییرات در آن انتشار می یابد.

 

مجمع عمومی فوق العاده

 

در مجمع عمومی فوق العاده که در ۴ ماه پس از شروع سال مالی جدید برگزار می شود، حضور بیش از نیمی از سهام داران الزامی است. در این مجمع معمولا به اموری مانند کاهش و یا افزایش سرمایه شرکت، ایجاد و طرح تغییرات در اساسنامه شرکت و یا موضوعات مرتبط با انحلال شرکت رسیدگی می شود و زمانی هر یک از تصمیمات ذکر شده قابل اجرا خواهند بود که به رای گیری گذاشته شده و با موافقت حداقل دو سوم افراد حاضر مواجه شود.

 

اهداف مجمع عمومی فوق العاده

 

  • بررسی و تصمیم گیری در مورد ورود شریک یا شرکا جدید در شرکت
  • تصمیم گیری در مورد تغییر در اساسنامه و اعمال تغییراتی نظیر تغییر در نام، موضوع، محل اقامت و … شرکت.
  • اتخاذ تصمیم در رابطه با انحلال شرکت
  • افزایش و یا کاهش سرمایه شرکت
  • تعیین بازرسین جدید، تغییر در مدیران، تعیین مدت خدمت مدیران، تغییر در پست های مدیریتی شرکت و نحوه مدیریت شرکت
  • ایجاد سهام ممتازه
  • موافقت و صادر کردن مجوز جهت صدور اوراق قرضه

 

مجمع هیات مدیره

 

همان طور که می دانید افرادی که در شرکتی سهام دار هستند در واقع عضو هیات مدیره شرکت به حساب می آیند. هیات مدیره می تواند با تصمیم گیری و رضایت از بین خود اشخاصی را به عنوان رئیس، نائب رئیس و غیره انتخاب و منصوب نماید. انتخاب ریاست هیات مدیره حداقل به مدت دو سال و با رضایت افراد می تواند به مدت نامحدود انجام شود. هیات مدیره می توانند با برگزاری جلسات و ارائه صورتجلسه به تغییراتی در شرکت دست بزنند که در ادامه با  برخی اهداف مجامع هیات مدیره آشنا می شوید.

 

اهداف مجمع هیات مدیره

 

  • بررسی میزان درآمدها و قروض شرکت به صورت هر شش ماه یکبار و ارائه به بازرس و یا بازرسین شرکت
  • تصمیم گیری در رابطه با معاملات شرکت و ارائه به هیات مدیره جهت اتخاذ تصمیم
  • انتخاب مدیران داخلی شرکت پس از تشکیل یافتن هیات مدیره

تغییرات شرکت
تغییرات شرکت

 

نحوه ی اعمال تغییرات شرکت

 

عوض کردن نام شرکت

 

تغییر نام یکی از انواع تغییرات شرکت است. افرادی که تمایل دارند چنین اقدامی انجام دهند، باید در ابتدا جلسه ای با حضور اعضا تشکیل دهند و در این مورد صحبت کنند. در ادامه باید صورتجلسه ای تنظیم شود و به امضای افراد حاضر برسد. پس از اینکه صورتجلسه به امضای مجمع عمومی رسید، باید مدارک لازم به منظور تغییر نام شرکت به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.

لازم به ذکر است در تغییر نام شرکت باید عنوان تضامنی، نسبی و مسئولیت محدود شرکت آورده شود. ضمن اینکه اعضای شرکت های تضامنی و نسبی باید به ذکر نام یکی از اعضا در کنار عنوان شرکت نیز توجه داشته باشند.

 

عوض کردن زمینه فعالیت شرکت

 

هر شرکتی با توجه به یک هدف خاص برپا شده است. اما می توان بنا بر صلاحدید اعضای شرکت این هدف را تغییر داد و زمینه فعالیت تازه تری برای آن در نظر گرفت. افرادی که تمایل دارند تا حوزه فعالیتی شرکتشان را تغییر دهند و یا بخشی از آن را حذف کنند، باید پیش از هرچیزی مجمع عمومی تشکیل دهند تا اعضا در مورد این مسئله اظهار نظر کنند و در ادامه به یک نتیجه واحد برسند. در صورتی که اعضا با یکدیگر هم نظر باشند، باید صورتجلسه ای تنظیم شود که در آن سهم تمامی سهامداران ذکر شود. این صورتجلسه در ادامه به امضای اعضا خواهد رسید.

 

تغییر دادن محل شرکت

 

برای اینکه بتوان آدرس شرکت را تغییر داد، باید مجمع عمومی نظر قطعی را اعلام کنند. البته لازم به ذکر است که بر طبق قانون هیئت مدیره شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود به عنوان مسئول نهایی جابه جایی شرکت اعلام شده است. بدین ترتیب هیئت مدیره می تواند هر محلی را که مناسب می داند، به عنوان محل جدید شرکت انتخاب نماید.

شرکت های سهامی که قصد تغییر محل شرکت را داشته باشند، باید جلسه  مجمع عمومی تشکیل دهند و در صورت رضایت هیئت رئیسه، صورتجلسه ای را به امضای تمامی اعضا برسانند.

 

تغییر در سرمایه و سهام

 

تغییر دادن سرمایه و سهام شرکت از دیگر انواع تغییرات شرکت به حساب می آید که بدین منظور باید باز هم از هیئت رئیسه کمک گرفته شود. چنانچه شرکتی تمایل داشته باشد تا سهام و سرمایه خود را افزایش دهد، باید جلسه ای با حضور هیئت مدیره تشکیل دهد تا در این زمینه تصمیم گیری لازم اتخاذ شود. در صورتی که توجیهی منطقی برای افزایش سهام وجود داشته باشد، هیئت مدیره گزارشی مالی از آغاز سال را درخواست خواهد کرد. پس از ارائه گزارش، بازرسان در مورد گزارش تحقیق و بررسی خواهند کرد و نظرات خود را به هیئت مدیره انتقال می دهند.

در صورتی که شرکت مزبور سهامی خاص باشد، باید پس از توافق هیئت رئیسه آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار نشر پیدا کند. بر طبق این آگهی سهام جدید شرکت به فروش خواهد رسید. اما در صورتی که شرکت مورد نظر از دسته سهامی عام باشد، باید به منظور فروش سهام آگهی در روزنامه های معتبر به چاپ برسد و در ادامه از سهامداران بی نام خواسته شود تا در بازه زمانی مشخص به منظور اخذ گواهینامه حق خرید سهام اقدام نمایند.

 

پیگیری تغییرات شرکت

 

افزایش یا کاهش مدیران یک شرکت از رایج ترین تغییرات شرکت به حساب می آید. پیگیری این تغییر بسیار ساده است. فقط کافیست تا جلسه ای با حضور هیئت مدیره تشکیل شود و اعضا در مورد افزایش یا کاهش مدیران تصمیم گیری های لازم را انجام دهند.

 

عوض کردن تابعیت شرکت

 

در زیرمجموعه های تغییرات شرکت ها، تغییر تابعیت شرکت نیز به چشم می خورد. بر طبق قانون شرکت ها به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته می شوند. به همین جهت باید تابعیتی برای آنها در نظر گرفته شود.  لازم به ذکر است که چنین اختیاری به شرکت های سهامی داده نشده است و مجمع عمومی هیچ گونه اختیاری در این زمینه ندارند. اما در مقابل شرکت های مسئولیت محدود می توانند ضمن تشکیل جلسه ای با حضور شرکا درباره تغییر تابعیت شرکت به یک نتیجه واحد برسند.

 

تغییر آدرس شرکت
پیگیری تغییرات شرکت

 

تغییرات شرکت در مجامع و صورت جلسات مختلفی از قبیل موارد اشاره شده تنظیم می شود
  1. مجمع عمومی عادی.
  2. مجمع عمومی فوق العاده.
  3. هیأت مدیره.

در ذیل به طور مختصر به وظایف هر یک از آن ها می پردازیم

و . . .

 

  • مجمع عمومی عادی

وظایف مجمع عمومی عادی به قرار ذیل است:

  1. تعیین خط مشی شرکت و رسیدگی و اتخاذ تصمیم راجع به کلیه امور شرکت (غیر از آنچه که در صلاحیت مجمع عمومی موسس یا فوق العاده است).
  2. رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی قبل و صورت دارایی و مطالبات و دیون شرکت و صورتحساب دوره عملکرد و سالانه شرکت.رسیدگی مزبور پس از استماع گزارش مدیران و بازرس یا بازرسان خواهد بود.
  3. انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان
  4. تصویب ترازنامه و دستور تقسیم سود بین صاحبان سهام
  5. تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی ها و اطلاعیه های شرکت تا مجمع عمومی عادی سال بعد در آن انتشار خواهد یافت.

 

  • مجمع عمومی فوق العاده
  1. تغییر در مواد اساسنامه (نظیر تغییر در نام شرکت؛ تغییر در موضوع شرکت ؛ تغییر محل شرکت)
  2. افزایش یا کاهش سرمایه
  3. تغییر در عده مدیران و مدت خدمت آن ها و تعیین بازرسان
  4. اجازه صدور اوراق قرضه
  5. ایجاد سهام ممتازه
  6. انحلال شرکت

 

  • مدارک جهت ثبت تغییرات شرکت
  1. کپی برابر اصل مدارک شناسایی تمام شرکای جدید.
  2. اصل مدارک شناسایی افرادی که خارج می شوند و حضور اشخاص خروجی در دفاتر اداره ثبت شرکتها جهت امضاء.
  3. لیست شرکا با میزان سهامشان.
  4. کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت و هیأت مدیره.
  5. کپی اساسنامه شرکت.
  6. حضور تمامی شرکا و مدیر در صورت انحلال شرکت.

 

چگونگی ثبت تغییرات شرکت

 

برای کاهش بهای اسمی سهام شرکت و در مبلغ کاهش یافته ی هر سهم هیئت مدیره ی شرکت باید مراتب را طی اطلاعیه ای به اطلاع کلیه ی صاحبان سهام برساند.اطلاعیه باید در روزنامه انتشار یابد تا صاحبان سهام برای گرفتن ما به التفاوت مبلغ اسمی قدیم و جدید مراجعه نمایند.

در شرکت های سهامی عام در آگهی به نحو فوق باید قید شود که صاحبان سهام بی نام برای دریافت گواهی نامه ی حق خرید سهامی که حق تقدم در خرید آن را دارند ظرف مهلت مشخصی که نباید کمتر از بیست روز باشد به مراکزی که از طرف شرکت انتخاب و در آگهی قید شده است مراجعه کنند.برای صاحبان سهام با نام گواهی نامه ی حق خرید باید توسط پست سفارشی فرستاده شود.

ثبت اطلاعات تغییرات شرکت

برای ورود اطلاعات صورتجلسه ی تغییرات شرکت ،اول باید اطلاعات شرکت را کامل نمایید. اگر شناسه ی ملی شرکت خود را دارید آن را در قسمت مربوطه وارد کنید و در صورتی که شناسه ی ملی شرکت را در اختیار نداشتید می توانید با استفاده از شماره ثبت و انتخاب نوع شرکت وارد شوید.شماره ی ثبت شرکت شماره ای است که زمان ثبت به شرکت اختصاص داده شده است.این شماره در صورتجلسه ی تاسیس و اساسنامه ی شرکت موجود است و می توانید به آن مراجعه نمایید.

در کادر مربوط به نوع شرکت نیز نوع شرکت نظیر تضامنی،مسئولیت محدود را پر نمایید و بدین ترتیب پس از تکمیل کردن صفحه های مربوطه،وقتی اطلاعات صورتجلسه به طور کامل و با دقت توسط متقاضی وارد رایانه شد،جهت ارسال صورتجلسه ی مکانیزه به ثبت شرکت ها متقاضی باید پذیرش نهایی را کلیک نماید.با کلیک بر روی این دکمه،رایانه تایید پذیرش را به متقاضی نشان می دهد که متقاضی باید به دقت آن را مطالعه کرده و بر اساس آن عمل کند.

سرانجام ماده ی ۹ قانون تجارت،انتشار تغییراتی را که در وضعیت شرکت ثبت شده ایجاد می شود،ضروری دانسته است.نتیجه ی عدم انتشار مواردی که نظامنامه به عهده ی مدیران گذاشته این  است که اولاَ مدیران ممکن است مطابق قواعد عام،به سبب خطای خود،محکوم به جبران خسارت اشخاص ثالث شوند و ثانیاَ اشخاص ثالث می توانند تاثیر این تغییرات را نادیده بگیرند،چه تغییراتی که به نظر آن ها نرسیده ،در مقابل آن ها قابل استناد نیست.

بر اساس دستورالعمل های جدید جهت ثبت و تغییرات شرکت ها:

طبق بخشنامه ی ۹۱/۷/۲- ۱۲۰۲۶۶/۹۱ ایجاد و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری برای تاسیس و تغییرات نیازمند اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشند.

طبق بخشنامه ی ۹۰/۱۰/۲۶-۱۹۲۹۳۸ /۹۰ موسساتی که بدون مجوز از بانک مرکزی فعالیت داشته اند، برای تغییرات و انحلال آن ها نیازی به اخذ مجوز نمی باشد اما موسساتی که برای تاسیس اقدام به اخذ مجوز از بانک نموده اند کماکان با مجوز از بانک یادشده به عمل خواهد آمد.

طبق بخشنامه ی ۹۰/۱۰/۱۹-۱۸۹۷۵۱/۹۰ ارائه ی گواهی عدم سوپیشینه ی کیفری برای مدیران(مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره)و بازرسین شرکت های تجاری در مرحله ی تاسیس ضروری و به هنگام تغییرات،اظهار و تایید عدم سوپیشینه ی کیفری مدیران و بازرسین در ذیل صورتجلسه ی مجامع عمومی و عادی (سالیانه و یا فوق العاده)کفایت می نماید.

تغییرات شرکت تعاونی

 

طبق بخشنامه ی ۹۰/۳/۲-۳۹۸۵۲/۹۰ برای تاسیس و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری از قبیل بانک ها،موسسات اعتباری،تعاونی های اعتباری،صندوق های قرض الحسنه،صرافی ها و شرکت های واسپاری(لیزینگ)نیاز به اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشد.

مراحل ثبت تغییرات
مراحل ثبت تغییرات

 

مراحل ثبت تغییرات شرکت

 

برای هر تغییری که در شرکت قرار است اتفاق بیفتد، بایستی یک صورتجلسه تنظیم شود و این صورتجلسه مورد امضای تک تک اعضای هیئت مدیره سازمان قرار گیرد. معمولا شرکت هایی که می خواهند تغییرات اساسی هم چون آدرس شرکت، اسم شرکت و حتی موضوع فعالیت شرکت را تغییر دهند باید از روش مجمع عمومی فوق العاده استفاده کنند.

هم چنین سازمان هایی که از ارگان های مختلف دولتی مجوزهایی برای فعالیت خود کسب کرده اند بایستی از این سازمان ها مجوز تغییرات شرکت را داشته باشند. پس از طی این مراحل باید صورتجلسه به همراه دیگر مدارک شرکت، به آدرس ثبت شرکت ها ارسال شود تا در مورد این روند تغییرات در مجمع آن سازمان تصمیم گیری به عمل بیاید.

نکته مهمی که در قبال تنظیمات صورتجلسه مربوط به روند تغییرات شرکت، حائز اهمیت است، این می باشد که هر یک از موضوع فعالیت هایی که قرار است تغییر داشته باشد از ارگان دولتی مربوط به آن، مجوز کسب کند.قبل از این که بخواهیم متن صورتجلسه را به سازمان ثبت شرکت ها ارسال کنیم بایستی به آدرس سایت این شرکت برویم و متن مورد نظر را تایپ کنیم. ارسال این صورتجلسه به آدرس پستی سازمان تنها برای رویت کامل مجوز و امضاهای اعضای هیئت مدیره است.

 

به طور کامل، شرکت ها برای ثبت تغییرات می بایست اقدامات ذیل را انجام دهند:
  • تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا
  • مراجعه به سامانه ی اداره ی  ثبت شرکت ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir
  • بارگذاری مدارک و درج اطلاعات خواسته شده در سامانه ی فوق
  • ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت شرکتها
  • مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه های قانونی مقرر جهت اخذ آگهی تغییرات
  • پرداخت هزینه روزنامه رسمی
  • صدور آگهی
  • در ذیل به مراحل ثبت چند نمونه از متداول ترین تغییرات شرکت می پردازیم.

 

تغییر نام شرکت

 

مراحل ثبت  تغییر نام شرکت سهامی خاص:
  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
  • تنظیم صورتجلسه و امضای هیأت رئیسه.
  • انجام تشریفات دعوت مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت.
  • تحویل اصل صورتجلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضای آنها رسیده به اداره ثبت شرکتها.
  • پرداخت حق الثبت جهت تغییر نام و تحویل فیش به اداره ثبت شرکتها.
  • تحویل اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکت ها.
  • تأیید نام انتخابی توسط مسؤل تعیین نام اداره ثبت شرکت ها بعد از تحویل مدارک.

 

مراحل تغییر نام شرکت با مسؤلیت محدود:
  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  • تنظیم صورتجلسه و امضای کلیه شرکا با قید نمودن میزان سهام خود در شرکت.
  • انتخاب و عنوان نمودن نام اعضای هیأت نظار در صورت جلسه در صورتی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد.
  • امضای صورتجلسه توسط هیأت نظار.
  • مراجعه ی یکی از شرکا یا وکیل شرکت به واحد تعیین نام اداره بعد از یک ماه.
  • ثبت آگهی بعد از تعیین نام و اخذ موافقت مسؤل مربوطه.

 

راهنمای تغییرات شرکت

 

مراحل تغییر آدرس شرکت با مسوولیت محدود

 

در تغییر آدرس شرکت با مسوولیت محدود،مجمع عمومی جلسه ای را تشکیل داده و صورتجلسه ی مربوط به موضوع را تهیه می نماید که تمامی اعضای شرکت ( شرکا) با قید کردن مقدار سهام خود باید آن را به امضاء برسانند.
در صورتی که تعداد شرکا زیاد باشد مطابق با ماده ۱۰۹ قانون تجارت، هیأت نظار انتخاب شده و اسامی اعضای هیأت نظارت در صورتجلسه تهیه شده درج می گردد و آنها باید صورتجلسه را امضا کنند. این صورتجلسه باید حداکثر یکماه بعد از تاریخی که مجمع تشکیل شده به وسیله اعضای شرکت یا وکیل رسمی آن به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود و ثبت گردد.

هر وقت اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه ی آن به هیأت مدیره داده شده بود، هیأت مدیره باید صورتجلسه ای در ارتباط با ثبت تغییر محل تهیه نمایند و اگر تغییر محل از یک شهرستان به شهرستان دیگر صورت بگیرد پرونده شرکت مربوطه مطابق بادرخواست هیأت مدیره تهیه و تنظیم و تصویب صورتجلسه به شهرستان مربوطه ارسال می شود.

مراحل تغییر آدرس شرکت سهامی

 

تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضای هیات رئیسه رسیده باشد.رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت.قابل ذکر است هر گاه اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه به هیات مدیره شرکت تفویض شده باشد،هیات مدیره با تنظیم صورت جلسه نسبت به ثبت تغییر محل شرکت اقدام می کند.چنانچه تغییر محل شرکت از یک شهرستان به شهرستان دیگر باشد،باید پرونده شرکت به شهرستان مربوطه با درخواست هیات مدیره با تصویب و تنظیم صورت جلسه ارسال شود.

تغییر موضوع شرکت

 

مراحل تغییر موضوع شرکت سهامی خاص
  •  تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  •  تنظیم یک صورتجلسه و امضای آن به وسیله اعضای هیأت رئیسه.
  • دریافت مجوز در صورت نیاز و با توجه به تشخیص کارشناس.
  •  تهیه ی لیست سهامداران که در جلسه حضور داشتند و امضای آنها.
  •  تحویل اصل صورتجلسه ، لیست سهامداران حاضر در جلسه، اصل روزنامه آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها.

 

مراحل تغییر موضوع شرکت با مسولیت محدود
  •  تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  • تنظیم صورتجلسه و امضای آن توسط شرکا همگی با قید کردن میزان سهامشان در شرکت.
  • دریافت پاسخ استعلام در مهلت مقرر.
  • تحویل پاسخ استعلام و صورتجلسه به اداره ثبت.
  • امضای دفاتر ثبت بعد از تحویل مدارک توسط متقاضی.
  • مراجعه به اداره ثبت شرکتها در صورت نیاز به اخذ مجوز از مراجع در رابطه با موضوع  شرکت.
  • تحویل استعلام مربوط به مرجع ذی صلاح.

 

نقل و انتقال شرکت

 

  1. حضور در جلسه و امضای صورتجلسه.
  2. عدم نیاز به گواهی مالیات در مورد شرکتهای با مسؤلیت محدود ( اگر نقل و انتقال سهم بین خودشان صورت گیرد)
  3. عدم ثبت آگهی در مورد ثبت تغییرات شرکت نقل و انتقال سهام در صورت نداشتن گواهی مالیاتی.
  4. گواهی نتقل و انتقال ( گرفتن مفاصا) از اداره دارایی در صورت تغییرات نقل و انتقال در شرکت سهامی.
  5. پرداخت مالیات ۴ درصد نقل و انتقال در مورد سهام با نام و بی نام.

 

مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت

 

از جمله مدارکی که در زمان کار با سامانه و هم چنین در زمان ارسال فایل فیزیکی به اداره ثبت شرکت ها لازم است می توان موارد زیر را نام برد:

  • کپی مدارک شناسایی و هویتی از قبیل: شناسنامه و کارت ملی شریک یا شرکای جدید
  • کپی و اصل مدارک شناسایی شرکایی که قصد خروج از شرکت دارند.
  • اساسنامه شرکت
  • ارائه نام شرکا با میزان و درصد سهام
  • کپی روزنامه رسمی مربوط به آخرین تغییرات هیات مدیره و شرکت
  • حضور همه شرکا و مدیران در صورت تمایل برای منحل نمودن شرکت

 

راهنمای تغییرات
راهنمای تغییرات

 

موارد تغییرات شرکت

 

۶ بخش از اطلاعات شرکت می تواند دچار تغییرات شود، این ۶ بخش شامل:
  1. تغییرات کلی در متن اساسنامه شرکت
  2. انحلال و یا اعلام ورشکستگی شرکت
  3. وارد شدن شریکان جدید به سازمان و یا خروج آن ها
  4. تغییر نام شرکت
  5. تغییر مدیر شرکت
  6. تمدید مدت زمان شرکت

نکته ای که در ارتباط با مراحل ثبت شرکت به چشم می خورد، تمامی مراحل مربوطه به شکل کاملا غیر حضوری و اینترنتی است و زمانی که مدارک در سایت ثبت شرکت ها مورد تایید قرار گرفت باید به آدرس پستی این سامانه، ارسال شود.

 

اما در سایت مربوط به ثبت شرکت ها بایستی موارد زیر انجام شود:
  • وارد شدن به فرم الکترونیکی مربوط به تایپ متن صورتجلسات
  • پر کردن اطلاعات شرکت در فیلد مربوط به تغییرات شرکت
  • انتخاب استان محل فعالیت شرکت
  • وارد کردن شناسه ملی سازمان
  • اگر شناسه ملی نداشته باشیم بایستی شماره ثبت شرکت را وارد کنیم
  • نوع صورتجلسه را بایستی انتخاب کنیم این که در دسته مجمع عمومی عادی قرار می گیرد یا فوق العاده
  • وارد کردن مشخصات کامل شخصی که اطلاعات را وارد می کند و هم چنین سمت وی در سازمان
  • مشخص کردن تاریخ برگزاری جلسه از سمت وی
  • وارد کردن اسامی اعضای هیئت مدیره سازمان و هم چنین پست های آنان در شرکت
  • وارد کردن تصمیمات مهمی که در قبال تغییرات شرکت صورت گرفته
  • زدن کلیک تاییدیه پذیرش صورتجلسه تغییرات در شرکت

 

نکات مهم تغییرات شرکت

 

نکته مهمی که در هنگام ثبت تغییرات شرکت در سامانه وجود دارد این می باشد که بایستی ریز و درشت تمامی موارد مربوط به این تغییرات در سامانه درج گردد تا نسبت به آن تصمیم گیری شود و در صورتی که شخص متقاضی از نوشتن مطالبی که احساس می کند محرمانه بوده، خودداری کند در آینده توابع ناشی از آن متوجه خود سازمان می گردد. به همین دلیل لازم است تا با آسودگی خاطر زیاد تمامی این تغییرات، به صورت کامل درج شود.

ثبت و درج تغییرات مربوط به شرکت ممکن است به سود و یا زیان سازمان ها باشد. به صورت کلی شرکت هایی که خودسر عمل می کنند و این تغییرات را در سازمان خود ایجاد می کنند به احتمال زیاد در آینده با مشکل مواجه می شوند، پس چه بهتر است در ارتباط با هر تغییری، از نظرات کارشناسان مشاور در این زمینه استفاده کنیم.

شرکت مشاورین ثبت شرکت و اخذ رتبه نیک پارس با سابقه چندین ساله در ارتباط با ثبت شرکت های مختلف، مشاوره در تغییرات آن ها، ثبت برند و دیگر کارهای حقوقی می تواند به تمامی سوالات و شبهات شما در این زمینه پاسخ دهد و هم چنین مراحل ثبتی و صدوری مربوط به فعالیت خود را با خیالی آسوده می توانید به ما واگذار کنید تا در سریع ترین زمان ممکن بتوانیم، این کار را برای شما انجام دهیم. همین الان با ما تماس بگیرید تا مشکل شما را در این زمینه حل کنیم.

 جهت دریافت مشاوره تخصصی و رایگان برای ثبت تغییرات شرکت سریع و کم هزینه با قوانین سال ۱۴۰۲ با ما تماس بگیرید.

4.7/5 - (18 امتیاز)
مشاوره رایگان