ثبت شرکت فوری با هزینه کم ، شرایط مدارک و قوانین تاسیس شرکت سال ۱۴۰۲

 
ثبت شرکت فوری
ثبت شرکت فوری
 

ثبت شرکت و تاسیس شرکت سریع با کمترین هزینه سال ۱۴۰۲

 

اگر شما نیز تصمیم گرفته اید فعالیت اقتصادی خود را با ثبت شرکت اعتبار ببخشید حتما سوال هایی در رابطه با مراحل و چگونگی ثبت شرکت برایتان پیش آمده است. در این مطلب ما تلاش می کنیم به سوال های مربوط شما و مراحل ثبت انواع شرکت ها پاسخ دهیم با ما همراه باشید.از آنجا که شرکت های ثبت شده تضمین کننده اعتبار، تعهدات و حق و حقوق افراد مرتبط با آن حوزه کاری اعم از کارمندان و یا مشتریان هستند، تبدیل کردن یک فعالیت اقتصادی پایدار و سودآور به یک شرکت ثبت شده می تواند بر ارزش و هویت شما بیافزاید و باعث افزایش هرچه بیشتر سودآوری فعالیت شما در آینده نیز بشود.

در این راستا و بر اساس قوانین وضع شده هرگونه فعالیت اقتصادی در حال انجام به صورت شراکتی نیازمند ثبت یک شخصیت حقوقی است. برای مثال فعالیت در قالب نمایندگی از همه انواع شرکت های معتبر، انجام امور پروژه ای بزرگ مانند موارد پیمانی و هر نوع فعالیت اجتماعی، فرهنگی، آموزشی همه نیاز به ثبت یک شخصیت حقوقی دارند.در مفهوم عامیانه شرکت همان شراکت و شریک شدن دو یا چند نفر می باشد. شرکت در واقع انجمن یا بنگاه تجاری است که دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی و یا ترکیبی از هر دو تشکیل می دهند.

این شراکت موجب نوعی همکاری و مشارکت قراردادی بین افراد با توجه به میزان سهم هر یک از آنها می شود. در پایان نیز به نسبت سهم و درصد سرمایه گذاری، سود حاصل از سرمایه گذاری بین آنها تقسیم می شود.شرکت ها به دو دسته، شرکت های تجاری و شرکت های مدنی تقسیم می شوند. شرکتهای تجاری، به شرکت های قراردادی و عقدی اطلاق می شود که به واسطه ضوابط و قوانین تجاری و مالی، به عملیات تجاری، سرمایه گذاری وگرفتن سهام همراه با سودی معین می پردازند.

 

مراحل ثبت شرکت

 

در عصر نوین و با فرهنگ سازی حمایت از تولید ملی،

افراد دارای ایده و تجربه را برآن داشته تا برای ایجاد کسب و کار مستقل در راستای توسعه­ ی تولیدات و شرکت­های داخلی، دست به ایجاد شرکت بزنند.

در اولین مرحله­ی ایجاد کسب و کار، ثبت ایده و شرکت دغدغه­ ی افراد می­باشد.

تاسیس شرکت­ در گذشته پروسه­ای زمان­بر و دارای مراحل اداری و قانونی حوصله بر بوده است.

اما امروزه ثبت شرکت­ها کار چندان دشواری نیست. افراد با آگاهی و دقت می­توانند پروسه­ ی کاری خود را به کارشناسان مجرب سپرده و در کوتاهترین زمان به هدف خود دست یابند.

با تحویل مدارک درخواستی و اطلاعات شرکت موردنظر در زمینه مورد نظر شرکت با توجه به تخصص کارشناسان در تمامی زمینه­ ها می­توانند به این مهم دست یابند.

یکی دیگر از دغدغه ­های متقاضیان ثبت شرکت امانتداری در حفظ اطلاعات می­باشد.

در زمینه اعتماد سازی و نحوه خدمات دهی، شرکت به خوبی با مشتریان ارتباط برقرار کرده و در همین راستا برای سهل الوصول بودن عملیات ثبت شرکت از طریق سایت در تمامی زمینه ­ها اعم از ثبت محدود شرکت­ها، سهامی عام و خاص؛ مشاوران و کارشناسان مجرب را پاسخگو قرار داده تا کماکان گستره دستیابی افزایش یافته و زمان و انرژی متقاضیان برای ادامه پروسه کسب و کار ذخیره گردد.

زمانی به مجمع حقوقی و حقیقی شرکت گفته میشود که قراردادی بین اعضا یا شرکای آن جمع تجاری بر طبق سرمایه ی موجود نوشته شود و سود حاصل از درآمد آن جمع بین اعضا تقسیم گردد.

 
به طول کلی هفت نوع شرکت وجود دارد:
 
  1. شرکت سهامی (عام، خاص)
  2. شرکت با مسئولیت محدود
  3. شرکت تضامنی
  4. شرکت مختلط غیر سهامی
  5. شرکت مختلط سهامی
  6. شرکت نسبی
  7. شرکت تعاونی تولید و مصرف
 
مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت
 

مراحل کلی ثبت شرکت

 

پس از اخذ تصمیم در رابطه با نوع شرکت و بسته به تعداد شرکا برای شروع کار می توانید نسبت یه ثبت شرکت به صورت آنلاین و از طریق سامانه اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری مراحل کار را آغاز کنید. بدین ترتیب که در سامانه مذکور ثبت نام کرده و روال را مطابق سیستم طی می کنید. پیش از آغاز فرایند بهتر است مدارک مورد نیاز اعم از تصمیم در مورد نام شرکت (۵ انتخاب)، موضوع و فعالیت شرکت، آدرس و محل کار شرکت (همراه با کدپستی) و سرمایه اولیه را فراهم نمایید.

حداقل اعضا برای ثبت یک شرکت دو نفر می باشد و یک نفر به تنهایی قادر به انجام نمی باشد . جهت شرکت در مناقصات و گرفتن پروژه هایی که کارفرمای آنها دولتی می باشد شخص حقیقی قادر به اخذ مناقصه نمی باشد و حتما باید تحت عنوان شرکت یا شخص حقوقی شرکت کنند . اغلب عنوان های افتتاح شرکت ، شرکت سهامی خاص ، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت دانش بنیان میباشد .

شرکت ها جهت انسجام فعالیت های چند شریک و با هدف های مختلف ثبت می شوند و علت وجود انواع مختلف شرکت نیز همین موضوع است. تاسیس شرکت در ایران نزد اداره sabtsherkatha صورت می گیرد .

جهت سرعت بخشیدن به امورات می توان شرکت های آماده خریداری کرد . تمامی مشخصات شرکت قابل تغییر میباشد مانند نام ، آدرس و …. تنها مورد غیر قابل تغییر عنوان شرکت میباشد مانند تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص و …. .

 

امروزه با استفاده از دانش افراد خبره در این زمینه ، مشکلات به حداقل رسیده است . در این مقاله چگونگی ثبت شرکت ، موضوعات قابل ثبت و هزینه و زمان ثبت بررسی شده است .

 

نحوه و جزئیات ثبت شرکت

 
  • واریز حق دریافتی تعیین نام و ثبت تمامی اطلاعات فردی و حقوقی متقاضی
  • انتخاب نام
  • پذیرش (کارشناس بخش پذیرش در صورت تکمیل بودن تمامی اطلاعات متقاضی آن را ثبت نموده و رسید را به متقاضی تحویل داده و یک نسخه از مرحله پذیرش را ضمیمه اطلاعات قبلی میکند و نسخه­ی  دیگری را به متقاضی تحویل میدهد).
  • ورود اطلاعات اولیه: پس از اینکه کارشناس پذیرش اطلاعات را وارد سیستم ثبت کرد، شخص متقاضی صحت اطلاعات را تأیید کرده و درخواست متقاضی برای ادامه فرآیند ثبت شرکت برای تعیین نام نهایی و تعیین کارشناس ارسال میگردد. اولویت های نام شرکت که توسط متقاضی ارایه گردیده، توسط کارشناس کنترل و بررسی شده و یکی از نام­ها انتخاب میشود.
 
نکته مهم در نحوه ثبت شرکت
 

ناگفته نماند که پس از تایید نام شرکت، فقط تا دو ماه مهلت باقیست تا شرکت ثبت شود. در صورت عدم ثبت باید برای تمدید نام شرکت مجددا اقدام شود.

  1. تعیین کارشناس ممیزی
  2. بررسی کارشناسی تأسیس
  3. بررسی سرپرستی
  4. هزینه ثبت: پس از تشکیل پرونده و ارجاع آن به بخش حسابداری، متقاضی موظف به پرداخت هزینه ثبت و درج اطلاعات میباشد.
  5. دفتر ثبت تأسیس: در این مرحله تمامی مدارک و پرونده متقاضی به صورت کارتابلی به دفتر ثبت تأسیس منتقل شده و در دفاتر ثبت نوشته میشود. همچنین در این مرحله پس از تثبیت هویت متقاضی، ذیل تمامی مدارک توسط او امضا میگردد. تعیین شماره ثبت تقاضای شرکت در این مرحله انجام میگیرد.
  6. دبیرخانه مکانیزه: در این مرحله متقاضی برای ادامه فرایند تاسیس شرکت، تمامی مدارک پیش نویس را به دبیر خانه برای دریافت پاکنویس تحویل میدهد. در نسخه پاکنویس، تاریخ صدور و شماره ثبت درج گردیده است.
  7. مراجعه به ریاست: متقاضی با در دست داشتن نسخه ی اصلی به ریاست یا معاون اداره مراجعه کرده و امضا را دریافت میکند. سپس به دبیرخانه رفته و روند ثبت تکمیل میگردد. در این مرحله متقاضی نسخه اصلی را با مهر برجسته تکمیل میکند.
  8. تکمیل فرم تعیین نام و پرداخت حق تعیین نام.
 

چگونگی انجام ثبت شرکت

 

برای ثبت شرکت در ابتدا متقاضی میبایست نوع ثبت خود را اعم از شرکت ، موسسه و … مشخص و پذیرش خود را آغاز کند . بر اساس آن مدارک و مراحل ثبتی را طی کند بعد از پذیرش نهایی به متقاضی شماره پیگیری داده می شود و بعد از پذیرش امکان ویرایش وجود ندارد .اولین اقدام در اداره ثبت شرکت ها کارشناسی تایید نام است و بعد از تایید نام مدارک  از طریق پست برای اداره ثبت ارسال می شود . فرصت ارسال مدارک محدود و حد اکثر سه روز می باشد . بهتر است قبل از اقدام به تاسیس مدارکات و مجوزات بعضی از موضوعات فعالیت که نیاز به مجوز دارند و سوپیشینه ها آماده باشد تا در روند کار با مشکلی مواجه نشود .

بعد از ارسال و کارشناسی اگر ایرادی از طرف کارشناس وجود نداشته باشد ، ابلاغیه برای مراجعه و مطالعه پیش نویس آگهی و پرداخت وجوه ثبتی صادر میشود .برای ثبت باید نام مناسب اتخاذ نمود . نام شرکت میبایست کاملا فارسی و معنا دار باشد ، تکراری نباشد و از اسم خاص در آن استفاده شده باشد و نوشتن اعداد فقط به صورت حروف مجاز است .فعالیت‌های اقتصادی به شیوه‌های متفاوتی اعمال می‌شود. پشتیبانی از فعالان این امر و چگونگی نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی و تجاری نیازمند کسب آگاهی و اطلاعات ضروری در این حیطه است.

 

مزیت ثبت

 

ازجمله مزیت‌های ثبت شرکت و نظارت بر این حیطه، دریافت کسب مجوز جهت فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی است. ازسوی دیگر پرداخت مالیات و پیشگیری از رقابت‌های ناسالم اقتصادی ازجمله ویژگی بارز ثبت محسوب می‌شود. با آگاهی بر راهنمای چگونگی ثبت شرکت‌ها و اخذ کارت بازرگانی دریافت کُد و یا شماره اقتصادی نیز لحاظ می‌شود. بدین ترتیب با توجه به مقررات و قوانین مربوطه در سازمان‌های زیربط مانند وزات دارایی و وزارت اقتصادی، افراد می‌توانند جهت تاسیس شرکت و دریافت کُد اقتصادی اقدامات لازم را مبنی بر چگونگی عملکرد شرکت ثبت شده به انجام برسانند.

شرح خلاصه ثبت شرکت

 

در رابطه با نام شرکت نام هایی که نیاز به مجوز دارند میباست ابتدا مجوز آنها اخذ گردد و بعد از آن اقدام به ثبت شرکت نمود . نام هایی که تایید و ثبت آگهی می شوند مهلت آنها نامحدود است ولی اگر آگهی نشوند فقط ۳ ماه تاریخ اعتبار دارند . این مدت برای شرکت های با عنوان سهامی عام ۶ ماه میباشد . حق تقدم نام های ثبت شده با توجه به تاریخ ثبت آنها می باشد که این حق بعد از انحلال و تصفیه منقضی می شود . نام انتخاب شده بعد از تایید قابل انتقال نمی باشند .

اگر فرق اسم پیشنهادی با اسمی که از قبل شده است است فقط در پسوند حذف یا جمع آن باشد قابل ثبت نمی باشد .کلمه های گمراه کننده و شبیه به اسم ثبت شده دیگر باشند قابل ثبت نمی باشد .اسم یا اسم خاصی که برای دولت باشد مثل ایران ، تهران ، نیروی انتظامی و ارتش فقط با مجوز از مقام دولتی که دارای صلاحیت باشد ، قابل ثبت می باشد .

 
ثبت شرکت
ثبت شرکت
 

انواع شرکت های قابل ثبت

 

براساس نوع و میزان فعالیت و هم چنین افراد حاضر برای ثبت یک شرکت انواع مختلفی از شرکت های ثبتی وجود دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید:

براساس قوانین تجارت، شرکت های تجاری در ۷ گروه تقسیم بندی می شوند.

 
  1. شرکت های سهامی: شامل شرکتهای سهامی عام و شرکتهای سهامی خاص.
  2. شرکت های با مسئولیت محدود.
  3. شرکت های تضامینی.
  4. شرکت های مختلط سهامی.
  5. شرکت های مختلط غیر سهامی.
  6. شرکت های نسبی.
  7. شرکت های تعاونی تولید و مصرف.
 
شرکت با مسئولیت محدود : با حداقل دو نفر قابل ثبت می باشد، حداقل سرمایه ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال ( کل سرمایه واریز بانک میشود )
شرکت سهامی خاص : با حداقل ۳ نفر هیئت مدیره و دوبازرس ( که نام خانوادگی بازرسین با هیئت مدیره یکی نباشد ) قابل ثبت می باشد . حداقل سرمایه ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال می باشد که می توانند ۳۵ درصد مبلغ سرمایه رو واریز بانک بکنند
موسسات غیرتجاری با حداقل ۲ نفر قابل ثبت می باشد، مناسب برای فعالیتهای خدماتی که امور غیر تجاری نجام می دهند، مناسب برای موسسات حقوقی، موسات خدماتی، موسسات فرهنگی، حداقل سرمایه ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال می باشد و نیاز به واریز بانک ندارند .
شرکت دانش بنیان قابل ثبت هم به صورت شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص و موسسه، دانش محوراست  و بر پایه اختراعات و ابداعات انجام میشود
شرکت های تضامنی با حداقل ۲ نفر قابل ثبت می باشد، در صورت وجود بدهی در شرکت، طلب کار می تواند طلب خود را از هر کدام از شرکاء مطالبه نماید، در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر شرکاء ذکر شود. سرمایه شرکت حداقل ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال می باشد. مناسب برای صرافی ها می باشد
شرکت های تعاونی با حداقل ۷ نفر اعضای هیئت مدیره و ۲ نفر بازرس قابل ثبت می باشد، با هدف رشد و توسعه اقتصادی، بیشتر مناسب برای اتحادیه ها ( مسکن، کشاورزی و… می باشد
شرکت های نسبی با حداقل دو نفر قابل ثبت می باشد، مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت قرارداده شده است
 
  • شرکت های سهامی خاص به صورت تجاری یا غیر تجاری تشکیل می شوند و اعضای شرکت،   متشکل از ۳ سهامدار، ۲ بازرس و یک عضو علی البدل می باشد.
  • شرکت های سهامی عام، مسئولیت افراد محدود به میزان سهام آنها خواهد بود و بیشتر شرکت های بازرگانی محسوب می شوند.
  • شرکت های با مسئولیت محدود، مربوط به شرکت هایی می باشد که فعالیت آنها تجاری نبوده و سهامداران آن حداقل دو نفر می باشد.
  • شرکت های تضامینی به شرکت هایی اطلاق می شود که اگر فعالیت تجاری هم نداشته باشند باید با برند تجاری ثبت گردند و تعداد سهامداران آنها حداقل دو نفر باشند.
  • شرکت های نسبی، شرکت هایی هستند که اعضای آنها با توجه به نسبت سهام و سرمایه گذاری خود در شرکت فعالیت دارند و اعضای آنها بیش از دو نفر می باشد.
  • شرکت های تعاونی تولید و مصرف، به شرکت هایی اطلاق می شود که حداقل میزان سرمایه سهامداران آنها بیش از ۵۰ % باشد. غیر از سرمایه داران و سهامداران، سایر دستگاه های دولتی نیز می توانند در شرکت های تعاونی مصرف نقش ویژه ای داشته باشند و در واقع سهام دار باشند.
  • شرکت سهامی و غیر سهامی، شرکت هایی هستند که جهت امور تجاری بین یک یا چند نفر با مسئولیت محدودتر تشکیل می شود. در واقع ترکیبی از مجموعه شرکت های تضامینی و شرکت های با مسئولیت محدود می باشند.
  • شرکت های غیر تجاری(شرکت های مدنی)، شرکت هایی که با اجتماع و مشارکت تعدادی از سهامداران بر اموری واحد توافق و تشکیل می شود و هر یک بر حسب میزان سرمایه گذاری،  سود می برند. در شرکت های مدنی، مالکیت سرمایه به شخص حقوقی شرکت منتقل نمی گردد و هر شخص مالک سرمایه خودش می باشد.
 
شرکت های مدنی به سه نوع زیر تقسیم بندی می شوند
 
  • شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی که امور تجاری و بازرگانی را انجام می دهد اما مسئولیت هیأت مدیره آن نامحدود و برای حداقل شرکا، یعنی ۲ نفر، قابلیت ثبت دارد.
  • شرکت سهامی خاص، شرکت هایی که برای ثبت نیازمند حداقل ۳ نفر عضو می باشند و طول مسئولیت هیأت مدیره۲ سال است و وجود سمت های هیأت مدیره، مدیر عامل و نایب رئیس در آنها الزامی است.
  • شرکت های دانش بنیان به شرکت هایی که از طریق فروش خدمات و محصولات فناوری، سود و منفعت ببرند، اطلاق می شود.
 
مدارک لازم ثبت شرکت
مدارک لازم ثبت شرکت
 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

شرکت های با مسئولیت محدود از جمله شرکت هایی هستند که از جمع دو یا چند نفر برای انجام فعالیت های مختلف تجاری شکل می گیرند. در شرکت های با مسولیت سرمایه به سهام و تعداد سهم تقسیم نشده و هر فرد به اندازه سرمایه خود مسول و ضامن تعهدات و سود و زیان شرکت می باشد. این نوع شرکت ها برای انجام نوع فعالیت هیچ محدودیتی ندارند و می توانند هر نوع فعالیتی را در قالب مسولیت محدود به ثبت برسانند.از آن جا که در شرکت های با مسولیت محدود سهام به تعداد تقسیم نمی شود و در واقع امکان ارائه برگه سهام وجود ندارد، میزان سرمایه و سهم شرکا  باید طی شرکتنامه ای کاملا مشخص شود.

مدت زمان مدیریت در شرکت با مسئولیت محدود ازنظر مدت زمانی نامحدود بوده و اگر چنانچه مدت زمانی مشخص جهت مدیریت در نظر گرفته شود در اساسنامه شرکت درج خواهد شد. قابل ذکر است که انتخاب مدیران جهت اعمال وظایف، از میان شرکا و یا خارج از سیستم برگزیده می‌شود. همچنین شرکت در راستای ارتقاء سطح سرمایه و افزایش آن مختار بوده و کل سرمایه بایستی به مدیر عامل شرکت تحویل داده شود و متقابلا مدیرعامل شرکت با ارائه گواهی بانکی دریافت سرمایه را پذیرا باشد و بدان اقرار نماید. قابل ذکر است که حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود یک میلیون ریال می‌باشد.

 
نکات قابل توجه در ثبت شرکت با مسئولیت محدود
 
  • نکته اول) در این نوع شرکت‌ها سرمایه در اختیار مدیرعامل قرار می‌گیرد. و درواقع مدیرعامل اقرار به دریافت سرمایه نموده و جهت انجام این مورد احتیاجی به گواهی بانکی نیست
  • نکته دوم) مدیران جهت ماندن در سِمت خود مدت اعتبار نداشته و بصورت نامحدود می‌توانند بر سِمت خود بمانند. اگرچنانچه در اساسنامه مدت مشخصی عنوان شده باشد بایستی بر طبق همان اساسنامه اعمال نمایند
  • نکته سوم) مدیریت در این گونه شرکت‌ها را می‌توان از میان شرکا و یا از فردی در بیرون سیستم انتخاب کرد
  • نکته چهارم) بر اساس میزان سرمایه، حق رای در اینگونه شرکت‌ها مشخص می‌شود
  • نکته پنجم) مجمع عمومی ازسوی هیئت نظارت انتخاب می‌شود البته با این شرط که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشند.

ثبت شرکت سهامی خاص

 

در شرکت های سهامی خاص هر فردی به میزان سرمایه ای که وارد و تزریق به شرکت کرده است مسولیت دارد و به همین دلیل این نوع شرکت ها را سهامی خاص می نامند. در چنین شرکت هایی سرمایه وارد شده به سیستم به قطعات سهام تقسیم شده و هر شخص بسته به تعداد و ارزش سهامی که در اختیار دارد نسبت به سود و زیان شرکت متعهد و مسول خواهد بود. برای ثبت کردن شرکت ها به صورت سهامی خاص نیاز به حداقل سه نفر سهام دار و دو نفر بازرس در حین تاسیس خواهید بود و بنابراین پنج نفر اعضا برای تاسیس هویت حقوقی نیازمند می باشد.نکته لازم به ذکر دیگر این است که برای ثبت کردن شرکتی با سهامی خاص افراد تشکیل دهنده شرکت (سه نفر سهام دار و دو نفر بازرس) نباید با یکدیگر نسبت فامیلی داشته باشند.

برای ثبت شرکت به صورت سهامی خاص شما نیازمند حداقل صد هزار تومان سرمایه اولیه می باشید که سی و پنج درصد از آن در زمان ثبت باید در حساب متعلق به شرکت توسط بانک بلوکه شود که پس از تکمیل مراحل ثبت آزاد می شود.زمان تاسیس شرکت، سهامداران سرمایه جهت ثبت را تهیه کرده و سرمایه به صورت سهام میان شرکا تقسیم می‌شود. افراد می‌توانند به راحتی با استفاده از سهام موجود به معاملات اقتصادی بپردازند اما نمی‌توانند از آن در بازار بورس استفاده کنند. قابل ذکر است که سهام‌ها به راحتی و بدون آنکه احتیاجی به ثبت آنها در دفاتر اسناد رسمی باشد، قابل انتقال هستند.

 
ضرورت ها در ثبت شرکت سهامی خاص
 

ذکر این نکته ضروری است که عبارت سهامی خاص بایستی در کلیه اوراق  و مدارک و حتی آگهی‌های شرکت درج شود. در شرکت سهامی خاص، انتخاب بازرس اجباری است. مدت زمان مدیریت در اینگونه شرکت حداکثر دوسال بوده و قابل تمدید نیز می‌باشد.همچنین بایستی جهت درج آگهی های مرتبط با دعوت شرکت در سهام خاص، روزنامه کثیرالانتشاری انتخاب شود.

 
نکات قابل توجه در ثبت شرکت سهامی خاص
 
  • نکته اول) در این نوع شرکت‌ها بایستی بازرس و یا فردی به عنوان جانشین انتخاب شود
  • نکته دوم) مدیران شرکت بایستی از میان سهامداران برگزیده شود
  • نکته سوم) اینگونه شرکت‌ها بایستی دارای هیئت رئیسه شامل یه نفر به عنوان رئیس، دو نفر به عنوان ناظر و یک نفر به عنوان منشی باشند و  و بدین ترتیب سهامداران مجموعه، ازسوی هیئت رئیسه انتخاب می‌شوند
  • نکته چهارم)تقسیم سود بر مبنای تعداد سهام صورت می‌پذیرد
  • نکته پنجم) مدیران می‌توانند به مدت دو سال در سِمت خود باقی مانده و پس از دو سال ان را تمدید نمایند.
 

ثبت شرکت سهامی عام

 

در شرکت های سهامی عام قسمتی از سرمایه شرکت از طریق فروش اوراق مشارکت و یا سهام از طریق بورس اوراق بهادار به افراد عام جامعه تامین می گردد و سهام این دسته از شرکت ها در بورس به خرید و فروش می رسد. جهت ثبت و راه اندازی یک شرکت سهامی عام شما به تعداد بیشتری افراد نیاز دارید تا بتوانید از طریق آن ها سرمایه مورد نیاز را جذب سیستم کاری شرکت کنید و از این نظر محدودیتی در تعداد افراد سهام دار وجود ندارد.

تصمیمات مورد نیاز در چنین شرکت هایی از طریق هیات مدیره اتخاذ شده و جهت انجام امور مبادله ای و خرید و فروش نیاز به کسب رضایت مستقیم از تک تک سهامداران نمی باشد. برای ثبت یک شرکت سهامی عام شما نیازمند ۵۰۰ هزار تومان سرمایه اولیه خواهید بود و اگر با کمتر از این میزان شرکت را به ثبت برسانید یک سال زمان خواهید داشت تا سرمایه را به میزان حداقل افزایش دهید و در غیر این صورت باید نسبت به تغییر نوع شرکت به یکی از دو شرکت گفته شده در بالا اقدام کنید.

 
تفاوت ثبت شرکت سهامی خاص
 

ثبت شرکت سهامی عام مشابه با شرکت سهامی خاص است با این تفاوت که عملکردهای این دو کاملا از یکدیگر مستقل و متفاوت است. باتوجه به مشارکت شرکت سهامی عام در بورس، مزیت‌ها و ویژگی‌هایی حاصل می‌شود، ازجمله مزیت‌های معامله در بازار بورس آن است که سهامداران شرکت سهامی عام می‌توانند سرمایه‌های اندک را به‌تدریج به خود جذب کرده و در زمینه‌های اقتصادی فعال‌تر و پویا‌تر عمل کنند. همچنین این امر باعث می‌شود شرکت به سود قابل توجهی دست یابد. از شرکت سهامی عام به عنوان کامل ترین شرکت سهامی یاد می شود. گفتنی است که ازسوی موسسین متعهد میزان ۲۰ ٪ از سرمایه به هنگام تاسیس شرکت و ۳۵٪ از آن در حساب جاری شرکت انتقال داده شده و مابقی سرمایه نیز ازطریق به فروش رساندن سهام عموم مهیا می‌شود.

 
نکات قابل توجه در ثبت شرکت سهامی عام
 
  • نکته اول) تعیین حداقل میزان ۲۰ درصد سرمایه ازسوی موسسین متعهد و میزان پرداختی ۳۵ درصدی که به آن متعهد شده‌اند
  • نکته دوم) در تمامی مدارک اعم‌از اظهارنامه، اساسنامه، درخواست‌های کتبی، اعلامیه پذیره‌نویسی همگی بایستی دارای امضای موسسین باشد
  • نکته سوم) دریافت و ارائه مجوز از مراجع مربوطه
 
صفر تا صد ثبت شرکت ها
صفر تا صد ثبت شرکت ها
 

راهنمایی در ثبت شرکت

 

آدرس شرکت یکی  از ارکان مهم در شرکت می باشد که باید تاییدیه آن را نیز از اداره پست دریافت نمود .آدرس ارائه شده به سازمان ثبت شرکت ها میبایست تجاری باشد و در صورت استیجاری بودن قرارداد رسمی آن قابل ارائه باشد .برای ثبت شعبه هر استان باید به صورت مجزا در همان استان ثبت شود و فقط ثبت در مرجع مورد تایید نیست.

مرحله بعدی مشخص کردن سهامدارن و اعضاء هیئت مدیره میباشد که مدارک هویتی آنها نیز میبایست پیوست شود .مشخص کردن حق امضاء برای اوراق بهادار و عادی است که باید مشخص شود .بعد از تکمیل فرم مراحل اداری تاسیس شرکت آغاز می شود .در مراحل ثبت شرکت باید دقت فرمایید که تمامی امورات به درستی انجام شود.

انواع سهام در مراحل تاسیس شرکت ۷ نوع میباشد : سهام بی نام ، سهام با نام ، سهام ممتاز ، سهام نقدی ، سهام ممتاز ، سهام انتفاعی و سهام جایزه .اگر شما شرکت ثبت می کنید نمی توانید نام آن شرکت را به عنوان برند خود استفاده کنید بلکه باید آن نام درخواستی را به عنوان برند ثبت کنید یعنی ثبت برند کنید وگرنه شخص دیگری می تواند آن نام را قبل از شما ثبت کند و شما هیچ ادعایی نمیتوانید داشته باشید .

بعد از تاسیس شرکت هر تغییری در شرکت صورت گیرد میبایست به صورت رسمی و در سازمان تاسیس شرکت تایید و در روزنامه رسمی منتشر شود .برای ثبت شرکت در مناطق آزاد نیاز به صندق پستی و کد اقتصادی است که مجوز فعالت (یک ساله ) صادر شود که قابل تمدیدمی باشد و این شرکت ها ۱۵ سال معاف از مالیات می باشند . مالکیت این شرکت ها می تواند ۱۰۰ % خارجی باشد .

 

شرایط ماهوی قرارداد ثبت شرکت ها

 
  • رضایت شریکان و کم و کیف آن: ابتدا افراد به صورت کتبی یا شفاهی وعده تشکیل شرکت را با هم میگذارند. اما این وعده صرف حقوقی و قانونی ندارد و حتی شرکتنامه هم محسوب نمیشود.
  • بنابراین تنها با ثبت شرکت نسبت تعهد پیدا میکنند.
  • اهلیت شرکا: شرکای شرکت باید اهلیت معامله را داشته باشند. یعنی شریک، عاقل بالع و رشید باشد. در صورتی که شرکت تجاری با شریکی که اهلیت تجاری ندارد ایجاد شود؛ تعهد به چنین شرکتی باطل است.
  • موضوع شرکت: از نظر مفهومی موضوع شرکت به دو مفهوم متفاوت تقسیم میشود:
  1. از نظر حقوق قراردادها موضوع شرکت به سرمایه­ای اطلاق میشود که وارد شرکت میکنند.
  2. از نظر حقوق شرکت­های تجاری، موضوع شرکت به بحث فعالیت شرکت برمیگردد.
 

در ادامه مطالب به توضیح برخی اصطلاحات پرداخته میشود:

 

تفاوت اساسنامه با شرکت نامه

 

اساسنامه یک سند هویتی شرکت ها میباشد. در اساسنامه: اسم شرکت ، هدف سرمایه گذاری، مدیران و وظایف آنها و نحوه خدماتشان، و … مشخص میگردد.

اما شرکت نامه مخصوص شرکتهای با مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی است و شرکتهای تعاونی و سهامی نیازی به شرکت نامه ندارند. شرکتنامه هم یک سند تجاری است که بین دو یا چند شریک امضا میشود و پس از ثبت شرکت باید یک نسخه از شرکتنامه به وزارت وزارت دادگستری ارسال شده و یک سند قابل قبول و رسمی و قانونی میباشد.

 

شرکت تعاونی

 

شرکت تعاونی از جمله هفت نوع شرکتی است که ثبت شرکت به آن تعلق می‌گیرد. شرکت‌های تعاونی اصولا از سهامدارانی تشکیل می‌شود که برای رفع مشکلات اقتصادی مشترک و یا رسیدن به اهداف مشترک، گرد هم جمع می‌شوند. در شرکت تعاونی، تقسیم سهام بصورت یکسان میان شرکا اعمال می‌شود. شرکت‌های تعاونی از نظر فعالیت اقتصادی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛  شرکت تعاونی‌های تولیدی و شرکت تعاونی توزیعی

 
 شرکت تعاونی تولیدی
 

همانطور که از نامش پیداست فعالیت‌های تولیدی را به عهده دارد مانند؛ فعالیت‌های کشاورزی، پرورش ماهی، مرغداری، دامپروری و نظایر اینها

 
شرکت تعاونی توزیعی
 

فعالیت‌های توزیع محصول و خدمات را بر عهده داشته و مواردی مانند کاهش یا افزایش قیمت، چگونگی پخش و توزیع آنها و مواردی از این دست را با خود به همراه دارد

 
ثبت شرکت تعاونی به دوگونه انجام می‌پذیرد؛ تعاونی خاص و تعاونی عام
 
 ثبت شرکت تعاونی عام
 

در این نوع شرکت برحسب نوع تعاون مشخص شده ازسوی وزارت تعاون، شرکت تعاونی قادر به پذیرش عضو بوده و عضویت آن برای همگان آزاد است. تعداد سهامداران حداقل بایستی پانصد نفر باشد و سود سهام نیز به عموم توزیع می‌شود

 
ثبت شرکت تعاونی خاص
 

عضویت در شرکت تعاونی خاص محدود بوده و توزیع سود سهام نیز به تعداد سهامداران واگذار می‌شود

 
نکات قابل توجه در ثبت شرکت تعاونی
 
  1. ثبت شرکت تعاونی در وهله اول مستلزم هفت نفر متقاضی است
  2. دارا بودن تابعیت ایرانی
  3. عدم عضویت در شرکت‌های تعاونی دیگر
  4. متعهد بودن در برابر قوانین تعاونی
  5. ارائه درخواست کتبی جهت عضویت
  6. دارا بودن حداقل سهام در اساسنامه شرکت
  7. عدم ممنوعیت قانونی
 
راهنمای تاسیس شرکت
راهنمای تاسیس شرکت
 

نکات مهم و ضروری در مورد ثبت شرکت

 
  • برای ثبت شرکت حداقل وجود دو نفر الزامیست .
  • افرادی که برای هیئت مدیره و مدیر عامل تعیین میشوند نباید سوپیشینه داشته باشند .
  • اعضا هیئت مدیره میتواند حسب مورد از بین اعضای سهام دار و بدون سهام انتخاب می شوند .
  • حق امضا میتواند برای اوراق بهادار و عادی متفاوت باشد و از مدیر عامل و هیئت مدیره تشکیل شود .
  • داشتن تائیدیه پست برای کد پستی الزامیست .
  • مدیر عامل می تواند فقط در یک شرکت مدیر عامل باشد .
  • تعداد اعضا هیئت مدیره میبایست در شرکت با مسئولیت محدود یک نفر به بالا و در شرکت سهامی خاص دو نفر به بالا باشد .
  • تعداد شرکا و سهامداران میبایست در شرکت با مسئولیت محدود حداقل دو نفر و در شرکت سهامی خاص حداقل سه نفر باشد .
  • برای ثبت شرکت سهامی خاص میبایست در بانک ۳۵ % از سرمایه شرکت بلوکه شود تا زمانی که روزنامه تاسیس چاپ شود .
  • مدیر عامل می تواند حسب مورد جزو سهامداران نباشد .
  • هرگونه فعالیت هرمی و بازاریابی شبکه ای و هرمی ممنوع می  باشد .
 

ثبت شرکت به چند دسته تقسیم می شود؟

 
ثبت شرکت های سهامی خاص
 

ثبت این شرکت ها نیازمند طی مراحلی نظیر، تدوین اساسنامه، امضای اساسنامه، انتخاب مدیران و بازرسان شرکت، تعهد نامه سرمایه شرکا، تعیین حدود مسئولیت ها و سمت ها و درج آگهی ثبت شرکت سهامی خاص در روزنامه های  رسمی و کثیرالانتشار می باشد.

 
ثبت شرکت های سهامی عام
 

کامل ترین نوع شرکت های سهامی می باشند که برای امور تجاری نظیر انواع تجارتهای داخلی و خارجی، استخراج معادن، ساخت سد، کارخانه ها، بانک ها و مؤسسه های اعتباری تشکیل می شوند. برای ثبت این نوع شرکت ها، می بایست مراحل تشکیل شرکت، پذیرش سهم یا پذیره نویسی، تعیین میزان سرمایه و تخصیص سهام و تشریفات نهایی تاسیس شرکت، مرحله به مرحله صورت پذیرد.

 
ثبت شرکت های تضامینی
 

این نوع شرکت ها برای ثبت، نیازمند تنظیم قراردادهایی هستند که این قراردادها باید براساس نحوه و میزان مشارکت شرکا، تهیه اساسنامه شرکت طبق قوانین حاکم بر امور مدیریتی شرکت ها، تهیه فهرست سرمایه های نقدی و غیر نقدی هر یک از شرکا، تهیه و تنظیم آیین نامه داخلی شرکت توسط موسسین، و بررسی و سنجش کارشناسان رسمی می باشد، که باید انجام شود.

 
ثبت شرکت های نسبی
 

شرکت های نسبی مراحل ثبتی نظیر شرکت های تضامینی دارند. شرکت های نسبی مبتنی بر دو رکن اصلی شرکا و مدیر هستند. بنابراین، مدیر از بین شرکا و یا خارج از شرکت، انتخاب می شود و تمامی برنامه ها و امور شرکت و شرکا را در دست دارد. جهت ثبت شرکت نسبی، تنظیم شرکت نامه، اساسنامه و تعیین میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی شرکا ضروری می باشد.

 
ثبت شرکت های تعاونی
 

شرکت های تعاونی براساس سه رکن اصلی، هیأت مدیره، مجمع عمومی و بازرسین تشکیل می شود و دارای شرایطی خاص از جمله داشتن تابعیت ایرانی، عدم سابقه اختلاس و کلاهبرداری، عدم ممنوعیت های قانونی، عدم عضویت در تعاونیهای دیگر و عقد قرارداد و عضویت رسمی در تعاونی و تعهد رعایت قوانین و دستورالعملهای تعاونی می باشد.

 

شرکت تضامنی

 

ثبت شرکت تضامنی به گونه‌ای است که شرکا و سهامداران بصورت جداگانه به فعالیت‌های اقتصادی می‌پردازند. نکته قابل توجه در اینگونه شرکت‌ها این است که از میان شرکا و سهامداران یک نفر به عنوان شریک ضامن برگزیده شده و زمان ورشکستگی و یا هرگونه به وجود آمدن قرض، شریک ضامن بایستی هزینه‌ها و بدهی‌ها را پرداخت نماید. فرایند کاری این گونه شرکت‌ها اغلب بصورت توافق بین شرکا است و هرگونه ضرر و زیان مانع آن نمی‌شود که مطالبات طلبکاران پرداخت نشود. معمولا صرافی‌ها جزء شرکت‌های تضامنی محسوب می شوند

 
نکات قابل توجه در ثبت شرکت تضامنی
 
  • نکته اول) درهنگام ثبت شرکت تضامنی بایستی حتما نام یک نفر به عنوان ضامن شرکا درج شود و درصورت فوت و یا خروج هریک از شرکا از سیستم، شرکت منحل و از ادامه فعالیت منع خواهد شد
  • نکته دوم) در رابطه با انتقال مالکیت، بایستی شرکت قبلی منحل و سپس مجدد شرکت تضامنی جدید تاسیس شود
  • نکته سوم) شرکت تضامنی می‌تواند از نظر تابعیت با شرکای آن متفاوت باشد بدین معنی که تابعیت شرکا می‌تواند متعلق به کشورهای دیگر باشد اما شرکت دارای تابعیت ایرانی باشد. لازم به ذکر است که شرکای خارجی بایستی دارای مجوز کار و تجارت در ایران باشند.
 
nikepars banner
ثبت شرکت نیک پارس ۱۴۰۲
 

هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۲

 

جهت اطلاع از هزینه ثبت شرکت با تلفن های ثابت موسسه ثبت شرکت نیک پارس تماس حاصل فرمایید Nikepars با نیروهای مجرب و کادر حرفه ای آماده خدمت به شما هموطنان گرامی و ارائه هر نوع خدمات با کم ترین هزینه در سریع ترین زمان ممکن می باشد.تاسیس شرکت خود را بصورت تخصصی به کارشناسان ما بسپارید ضمنا جهت راهنمایی دقیق میتوانید بصورت رایگان از ما مشاوره بگیرید ما از صفر تا صد پروسه ثبت کنار شما خواهیم بود.

درپایان پیشنهاد می‌شود که درخواست کنندگان قبل از اقدام هرگونه برند سازی با   متقاضیان می توانند جهت هرگونه دریافت اطلاعات با کارشناسان مرتبط در این حوزه با سوابق قابل توجه در زمینه مشاوره برندسازی، ثبت شرکت و اخذ رتبه نیک پارس ارتباط حاصل کرده و اطلاعات جامع و کاملی را جهت تنظیم اظهارنامه، ثبت برند، تاسیس شرکت، چگونگی برندینگ، تکمیل فرم ثبت برند، فرایند ثبت نام، انواع برند سازی، انواع شرکت‌ها و سایر موارد به دست آورند. کارشناسان باتجربه درتاسیس شرکت و اخذ رتبه نیک پارس با سابقه‌ای درخشان و طولانی مدت، آماده ارائه هرگونه خدمات نظیر مشاوره رایگان به متقاضیان عزیز در سراسر ایران هستند.

 

 جهت دریافت مشاوره تخصصی و رایگان برای ثبت شرکت فوری و کم هزینه با قوانین سال ۱۴۰۲ با ما تماس بگیرید.

 
نحوه تایید نام برای شرکت چگونه است ؟

نام حتما باید ریشه فارسی داشته باشد ، سه سیلابی باشد و در فرهنگ لغت معنی داشته باشد .

نحوه افتتاح حساب برای شرکت به چه شکل هست ؟

ابتا باید نام شرکت تایید شود سپس با مدارک شرکت به بانک مراجعع می کنید و به نام شرکت در شرف تاسیس حساب باز می کنیم

آیا شخصی که ۱۸ سال دارد میتواند جز اعضای شرکت باشد ؟

خیر اشخاص زیر ۱۸ سال نمیتوانن جز هیئت مدیره شرکت باشند فقط می توانند سهامدار باشند

موسسات حقوقی به چه شکل ثبت میشود ؟

باید حداقل ۲ نفر وکیل دادگستری داشته باشید که حداقل ده سال از پروانه وکالتشون گذشته باشد

نقش بازرسین در شرکت سهامی خاص چیست ؟

بازرسان وظیفه دارند که درباره ی درستی صورت حساب ها، صورت دارایی، صورت حساب عملکرد، حساب سود و زیان و ترازنامه ای که مدیران برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه می کنند ، اظهار نظر کنند.

آیا اشخاص خارجی هم می توانند در ایران ثبت شرکت انجام بدهند ؟

بله ، با گرفتن کد فراگیر ترجمه رسمی مدارک هویتی

آیا شرکت های که ثبت می شوند باید مالیات بدهند ؟

میزان مالیات  از محل درآمد شرکت دریافت می‌شود .

آیا برای اعزام دانشجو میتوانیم شرکت ثبت کنیم ؟

بله ثبت شرکت برای مهاجرت و اعزام دانشجو انجام می شود

4.4/5 - (88 امتیاز)
مشاوره رایگان