دفاتر پلمپ و آموزش راهنمای پلمپ دفاتر

 

دفاتر پلمپ چیست؟
دفاتر پلمپ چیست؟

 

دفاتر پلمپ چیست؟ ( پلمپ دفاتر چیست؟ )

 

طبق ماده ۶ قانون تجارت، کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی بعد از ثبت شرکت جهت اظهار هزینه‎ها و درآمدهای خود به دفاتر پلمپ نیاز دارند.

علل نامگذاری دفاتر، به نام پلمپ دفاتر به این علت است که تمامی صفحات این دفاتر در اداره مالیات و ثبت شرکت ها پلمپ می شوند بدین منظور کلیه شرکت‎ها در صورتی که کارکرد داشته باشند جهت تعیین نمودن عملکرد مالی خود موظف به تکمیل و ارائه این دفاتر هستند، عدم اخذ، تکمیل و ارایه این دفاتر باعث علی الراس شدن شرکت خواهد شد همچنین زمانی که شرکت فعالیتی هم نداشته باشد جهت اعلام عدم فعالیت خود به دارایی، باید دفاتر پلمپ شده خود را به صورت سفید یا خالی به حوزه دارایی شرکت تحویل بدهند.

 

دفاتر پلمپ

اگر چنان چه شخصی در نظر داشته باشد که از دفتر خاص استفاده کند بایستی بعد از این که تایید نهایی را در ارتباط با دفاتر پلمپ در سایت اداره ثبت شرکت ها بزند به اداره پست مرکز شهرستان خود رفته و نسبت به تحویل دفاتر اقدامات لازم را انجام دهد.

اما برای پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی مدارکی مورد نیاز است که شخص بایستی این مدارک را در اسرع وقت تکمیل کنید این مدارک شامل موارد زیر است.

  • گرفتن کپی کارت ملی شخصی که تقاضای پلمپ دفاتر دارد
  • گرفتن کپی از پروانه کسب و هم چنین کپی گرفتن از مجوز فعالیت شخص

 

اما مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی متفاوت است و شرکت هایی که قصد دفاتر پلمپ را دارند بایستی مدارک بیشتری را نسبت به اشخاص حقیقی مهیا کنند. این مدارک شامل موارد زیر است:

 

  • گرفتن کپی کارت ملی شخصی که مدیر عامل شرکت است.
  • گرفتن کپی از روزنامه های کثیر الانتشار که آگهی تاسیس روزنامه در آن به چاپ رسیده باشد.
  • اگر شرکت در طول فعالیت خود تغییراتی داشته است باید تمامی مدارک تغییرات شرکت کپی گرفته شود.
  • وکالتنامه برای شخصی که نماینده شرکت است و قصد پلمپ دفاتر را دارد.

 

پلمپ دفاتر

به هر حال برای دفاتر پلمپ شرکت ها اقداماتی باید انجام بگیرد تا شرکت در ادامه دچار مشکلاتی نشود در این راستا شرکت هایی که  فعال بوده اند باید تمامی صورتحساب های مالی خود را مهیا کنند و تحویل اداره ثبت شرکت ها بدهند. هم چنین شرکت هایی که فعالیتی در زمینه مورد نظر خود نداشته اند جهت نشان دادن عدم فعالیت خود پلمپ دفاتر شده خود را خالی تحویل اداره دارایی بدهند.یکی از مهم ترین دلایلی که این روش را به دفاتر پلمپ نام گذاری کرده اند بایگانی پرونده های مربوطه در اداره مالیات و یا ثبت شرکت ها است که پرونده مورد نظر در این ادارات پلمپ می شود.

اما برای دفاتر پلمپ دو اصل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، این موارد شامل دفتر روزنامه و دفتر کل است که بایستی شخص برای پلمپ دفاتر خود این اطلاعات را داشته باشد. در دفتر روزنامه یک جدول سود و زیان ساده و روزانه گرفته می شود و طبق آن مشخص می گردد که شرکت در طول روز چقدر درآمد داشته است. اما تنها تفاوت دفتر کل در این زمینه به هفتگی بودن میزان سود و زیان شرکت اشاره کرد که این موارد از اهمیت بسیار زیادی برای شرکت ها برخوردار است.

 

مراحل و راهنمایی دفاتر پلمپ ( مراحل و راهنمای پلمپ دفتر قانونی )

 

صفحات دفاتر فوق باید دارای شماره ترتیب اعم از ردیف یا مترادف بوده و نخ کشی شده باشد. متصدی امر کلیه صفحات آن را شمارش و به مهر مخصوص ممهور می نماید و تعداد صفحات را در ابتدا و انتهای آن با تصریح به اسم و مشخصات تاجر صاحب دفتر، قید و اعداد را با تمام حروف نوشته و دو طرف آن را با مهر سربی که وزارت دادگستری تهیه نموده پلمپ می کند. دفتر کپیه نیازی به پلمپ و ثبت ندارد.

تاجر مکلف است معاملات خود را در دفاتر یاد شده به ترتیب ثبت کند. تراشیدگی، مخدوش نمودن و گذاشتن صفحات سفید بیش از اندازه به موجب ماده ۱۳ قانون تجارت ممنوع است. تاجر الزاماَ باید این دفاتر را حداقل تا ۱۰ سال نگه دارد.

 

ضرورت پلمپ دفاتر تجاری چیست؟

 

قانونگذار اهمیت خاصی برای دفاتر تجاری قائل شده و بین تجار دفاتر تجاری سندیت دارند. برای جلوگیری از تقلب و وارد کردن بعضی از اقلام به تاریخ های بعد تشریفاتی پیش بینی شده است که حتی المقدور تجار نتوانند بعداَ ارقامی را در دفاتر خود وارد کنند.

 

ماده ۱۱ قانون تجارت مقرر می دارد:

“دفاتر مذکور در ماده ۶ به استثناء دفتر کپیه قبل از آنکه در آن چیزی ثبت شده باشد توسط نماینده اداره ثبت امضاء خواهد شد. برای دفتر کپیه امضای مزبور لازم نیست ولی باید اوراق آن دارای نمره ترتیبی باشد. در موقع تجدید سالیانه هر دفتر مقررات این ماده رعایت خواهد شد.

حق امضاء از قرار هر صد صفحه با کسور آن دو ریال و بعلاوه مشمول ماده ۱۳۵ قانون ثبت اسناد است”. لذا، دفاتر روزنامه، کل و دارایی و همچنین هر دفتری که داشتن آن را وزارت دادگستری لازم بداند، باید قبل از آنکه چیزی در آن نوشته شود، به وسیله نمایندگان اداره کل ثبت، مهر و پلمپ شود.

 

راهنمای پلمپ دفاتر
راهنمای پلمپ دفاتر

 

چه زمانی باید جهت اخذ دفاتر اقدام نمود ؟

 

مهلت پلمپ دفاتر

جهت اخذ دفاتر پلمپ شده هر سال؛ باید سال قبل از آن؛ در واقع  پیش از شروع سال مالی جدید؛ اقدام به دریافت پلمپ دفاتر شده نمود. برای مثال برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال ۹۶ تا پایان اسفند سال ۹۵ باید اقدام نمود ؛مگر اینکه تمامی صفحات دفاتر؛ پیش از پایان سال مالی تمام شوند و نیاز به دفاتر جدید باشد که در اینصورت می‏توانند  دفاتر جدید اخذ نمایند.

اما نکته ای که از اهمیت بسیار زیادی برای شرکت ها برخوردار است این می باشد که زمانی که برای پلمپ دفاتر باید اقدام کرد چه موقعی است. پاسخ دادن به این سوال می تواند مدیران و هیئت مدیره شرکت را از سردرگمی نجات دهد به همین دلیل لازم است که ادامه این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

مدت زمان اخذ پلمپ دفاتر همیشه قبل از سال مالی جدید رخ می دهد. یعنی زمانی که سال مالی جدید قرار است برای شرکت ها اتفاق بیفتد بایستی برای ثبت دفاتر پلمپ شرکت اقدام کرد. این شرایط برای تمامی شرکت ها لازم است که برقرار شود تا از مشکلات احتمالی و بروز مداخله های مالی بتوان جلوگیری کرد.

 

پلمپ دفاتر تجاری

 

به موجب ماده ۶ قانون تجارت، هر تاجری به استثناء کسبه جزء ، مکلف است دفاتر ذیل را که دفاتر تجاری نامیده می شود تهیه و جهت حسن انجام امور تجاری در اختیار داشته باشد:

  1. دفتر روزنامه
  2. دفتر کل
  3. دفتر دارایی
  4. دفتر کپیه یا اندیکس

 

دفتر روزنامه

دفتری است که تاجر باید همه روزه کلیه عملیات خود اعم از مطالبات ، دیون ، داد و ستد تجاری ، معاملات راجع به اوراق تجاری و به طور کلی کلیه فعالیت های مالی خود را به هر اسم و رسمی که باشد و حتی وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می کند در آن دفتر ثبت  نماید.

 

 دفتر کل

دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات خود را لااقل هفته ای یک بار از دفتر روزنامه استخراج نماید و انواع مختلف آن را تفکیک و هر نوع آن را در صفحه مخصوصی در آن دفتر به طور خلاصه ثبت کند.

 

دفتر دارایی

دفتری است که تاجر باید هر سال صورت جامعی از کلیه دارایی منقول و غیرمنقول و دیون و مطالبات سال گذشته خود را به ریز مشخص کرده و در آن دفتر ثبت و امضا نماید و این کار باید تا پانزدهم فروردین سال بعد انجام پذیرد.

 

دفتر کپیه

دفتری است که تاجر باید تمام مراسلات و نامه های صادره و وارده، تلکس، تلگراف ها، فاکتورها و فارکس های خود را در آن ثبت نماید.دفاتر تجاری (به جز دفتر کپیه) به موجب الزامات ماده ۱۱ و ۱۲ قانون تجارت باید از طرف اداره ثبت شماره گذاری و امضا و پلمپ شود.
دفاتر دیگری از قبیل دفتر معین، دفتر ضمانت نامه ها، دفتر صندوق و نظایر آن نیز مورد استفاده تجار قرار می گیرد که اختیاری است و الزام قانونی برای استفاده از آن ها وجود ندارد، بلکه جهت سهولت اداره امور شرکت ها و حجره های تجار به کار گرفته می شود.

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر
مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر

 

مدارک مورد نیاز اخذ پلمپ دفاتر ( اشخاص حقیقی)

  • کپی کارت ملی متقاضی
  • کپی پروانه کسب و یا مجوز فعالیت کسبی

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر ( اشخاص حقوقی)

۱- کپی کارت ملی مدیر عامل و مهر شرکت
۲- کپی روزنامه تاسیس شرکت
۳- کپی آخرین ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی (در صورت وجود تغییرات)
۴- وکالتنامه یا معرفی نامه برای نماینده در صورتی که وکیل یا نماینده برای پلمپ دفاتر معرفی شده باشند.

 

دلایل رد دفاتر

  • استفاده از دفاتر سال های قبل
  • ثبت هرگونه اطلاعات غیرواقعی
  • ثبت نکردن فعالیت های مربوط به شعب یا شعبه شرکت
  • صفحات بیش از حد سفید گذاشته شده و سفید ماندن تمام صفحات به منظور سوء استفاده
  • عدم ثبت یک یا چند فعالیت
  • تراشیدن، پاک کردن، محو کردن و مخدوش کردن مندرجات
  • درصورتی که دفاتر از پلمپ خارج شده و فاقد یک یا چند برگ باشد

 

مهم ترین دلایل رد دفاتر پلمپ

 

  • شاید مواردی در شرکت مورد نظر وجود داشته باشد که نهایتا منجر به رد آن شود. پس بهتر است که اعضای هیئت مدیره شرکت بیشتر با این دلایل آشنا شوند تا خود این اشتباهات را تکرار نکنند.
  • اولین مورد استفاده از دفاتر سال قبل است و اگر چنین خطایی رخ دهد دارایی بلافاصله اقدام دفاتر پلمپ شما را رد می کند و باعث می شود که کلیه زحمات شما به هدر برود.
  • دومین مورد که اتفاقا از اهمیت بسیار زیادی هم برخوردار است ثبت اطلاعات غیر واقعی و فیک از اعضای شرکت و یا صورت حساب های مالی است. این قضیه به شدت برای دارایی و یا اداره ثبت شرکت ها مشخص است و بهتر است چنین اشتباهی در خصوص ثبت اطلاعات غیر واقعی را انجام ندهید.
  • اگر شرکت شما شعبه و یا نمایندگی در سایر مناطق دارد بهتر است اطلاعات مربوط به ای شعبه ها را هم بدهید تا از رد دفاتر پلمپ شما جلوگیری شود. نکته ای که از اهمیت زیادی برخوردار است و بهتر شرکت هایی که دارای نمایندگی و یا شعبه هستند بدان توجه کنند.
  • بیش از حد گذاشتن صفحات سفید یکی دیگر از دلایل رد پلمپ دفاتر برای شرکت ها است. سعی کنید تا حد امکان صفحات را خالی نگذارید که اداره ثبت شرکت ها به این موضوع حساس هست و ممکن برای همین مورد پلمپ دفاتر شما را رد کند.
  • تمامی فعالیت هایی که در طول مدت زمان سال مالی قبل انجام داده اید را بهتر است ثبت کنید این مورد باعث می شود که دارایی با اعتماد بیشتری به فکر تایید دفاتر پلمپ شما باشد.
  • پاک کردن و یا از بین بردن مندرجات می تواند منجر به رد دفاتر پلمپ شما باشد پس در حفظ این اسناد مهم جدا تلاش کنید تا پلمپ دفاتر شما توسط همین قضیه ساده رد نشود.

 

موارد کاربرد دفاتر پلمپ

  1. ارایه اظهارنامه مالیاتی
  2. اخذ کارت بازرگانی

امروزه با توجه به ایجاد سیستم جدید اینترنتی، افراد می توانند از طریق سامانه اداره ثبت شرکت ها درخواست خود را نسبت به اخذ پلمپ دفاتر تجاری اعلام نمایند.

مراحل دفاتر پلمپ
مراحل دفاتر پلمپ

 

مراحل درخواست پلمپ دفاتر تجاری در پورتال اداره ثبت شرکت ها

 

اداره ثبت شرکت ها پلمپ دفاتر

اولین اقدام جهت درخواست پلمپ دفاتر تجاری ، مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir ( قسمت پلمپ دفاتر تجاری) است. در صورتی که متقاضی پلمپ دفاتر، شخص حقوقی ثبت شده در مرجع ثبت شرکت ها باشد می بایست از قسمت اطلاعات متقاضی پلمپ ، ( نوع شخص متقاضی ) بخش تعیین شده مربوط به شخص حقوقی را انتخاب نماید.

سپس، تابعیت و شناسه ملی و شماره تلفن ثابت و کد پستی شخصیت حقوقی را در سامانه وارد نمایید. ( قابل ذکر است تمامی پیامک های مربوط به مراحل انجام کار به شماره همراه درج شده ارسال خواهد شد).

 

پلمپ دفاتر سال

چنانچه کاربر نیاز به دفاتر خاص داشته باشد، می بایست پس از اتمام مراحل درخواست و تایید نهایی در سامانه به ادارات پست مرکز استان یا شهرستان مراجعه نموده و نسبت به تحویل دفاتر اقدام نماید.

قسمت شروع سال مالی و شروع ماه مالی را نیز تکمیل کنید .منظور از شروع سال، ماه و روز مالی انتخاب آن ها بر اساس مراتب مشخص شده در اساسنامه شخصیت حقوقی که ثبت گردیده است می باشد.تاریخ پایان سال مالی،نیز توسط سامانه محاسبه می گردد. بدیهی است تاریخ ثبت شخصیت حقوقی و درخواست پلمپ مبنای شروع سال، ماه و روز مالی نمی باشد.

پس از این مرحله باید به سراغ تکمیل ” اطلاعات آدرس محل دریافت پلمپ دفاتر شده ” رفت. متقاضیان عزیز توجه داشته باشند که دفاتر پلمپ شده پس از پلمپ با توجه به آدرس ذکر شده برای متقاضیان ارسال می گردد.

لذا، لازم است در درج این اطلاعات توجه و دقت لازم به عمل آید. (در حال حاضر این شیوه برای شهر ” تهران ” امکان پذیر است). در صورتی که شهر مورد نظر در گزینه های ارائه شده وجود نداشت، آن شهر هنوز به سامانه ی مذکور ملحق نشده است.در این صورت متقاضیان می بایست به همان شیوه ی گذشته عمل نمایند. در صفحه ی بعدی باید اطلاعات شخص حقوقی را بررسی نمایید و در صورت صحت اطلاعات ، بر روی گزینه ی ” تایید اطلاعات شخص حقوقی” کلیک نمایید. در غیر این صورت ، به واحد ثبتی مربوطه مراجعه نمایید.

 

کاربرد اخذ دفاتر پلمپ

شاید در ذهن خود بگویید که پلمپ دفاتر چه کارایی و کاربردی برای شرکت های مربوطه دارد و ما می خواهیم در این مقاله به مهم ترین کاربردهای آن اشاره داشته باشیم. در واقع مهم ترین کاربرد این رویداد می توان به جریان افتادن امور مالی شرکت اشاره کرد. شرکت های بزرگی که کار دفاتر پلمپ خود را انجام نداده اند در آینده به احتمال بسیار زیاد با جریمه های سنگینی از سوی دارایی روبه رو می شوند که این مورد اصلا خوشایند شرکت ها نمی تواند باشد. اما کاربرد دوم در خصوص این واقعه می توان به دریافت کارت بازرگانی برای صادرات و واردات اشاره کرد.

و این برای شرکت هایی که مبنای کار خود را بر اساس صادرات و واردات گذاشته اند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به همین دلیل لازم است که این گونه شرکت ها حتما نسبت به پلمپ دفاتر خود اقدام کنند.بر اساس آماری که از سوی اداره مالیات درآورده ایم عدم انجام دفاتر پلمپ جریمه های ۱۰ الی ۲۰ درصدی مالیاتی را دارد و این برای شرکت هایی که از درآمدهای خوبی برخوردار هستند اصلا خوب نیست چون باید هزینه های زیادی را بابت پرداخت این جریمه ها پرداخت کنند. پس بهترین حالت این است که برای جلوگیری از این جریمه ها نسبت به ثبت دفاتر پلمپ خود اقدام کنید تا چنین جریمه هایی را متحمل نشوید.

 

کاربرد پلمپ دفاتر

در حال حاضر بسیاری از شرکت های کوچک  و متوسط هم نسبت به ثبت پلمپ دفاتر خود بی اعتنا هستند و این می تواند خطر جدی برای آن ها به حساب می آید به خصوص برای سازمان هایی که از این قضیه کاملا غافل هستند و سال های مالی پلمپ این دفاتر روی هم انباشته می شوند و این می تواند بعد از گذشت چند سال جریمه های بسیار سنگینی را برای آن ها به جای بگذارد که شاید شرکت را حتی با خطر ورشکستگی مواجه کند پس اگر نمی خواهید چنین واقعه ای برای شما و مجموعه تان پیش آید بهتر است تمامی قواعد و قوانین مربوط به دارایی و اداره ثبت شرکت ها را رعایت کنید که یکی از مهم ترین آن ها می توان به همین پلمپ دفاتر اشاره کرد که شرکت را از پرداخت جریمه های مالی سنگین نجات می دهد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و هم چنین مشاوره و یا انجام کار ثبت دفاتر پلمپ و دیگر کارهای قانونی شرکت خود می توانید همین الان با کارشناسان ما در این زمینه ارتباط بگیرید.

 

پیگیری دفاتر پلمپ
پیگیری دفاتر پلمپ

 

پیگیری دفاتر پلمپ ( پیگیری پلمپ دفاتر )

 

در گام بعدی بر اساس اطلاعات وارد شده به کاربران شماره پیگیری اختصاص داده می شود. سپس سمت تکمیل کننده اظهارنامه  از فهرست را انتخاب کنید و اطلاعات مربوط به یکی از اعضاء هیات مدیره را  در سامانه قید نمایید. در مرحله ی بعد اسامی بقیه اعضاء هیات مدیره را  به همراه اطلاعات مربوط به آن ها نظیر نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد و … وارد نمایید و در انتها با کلیک بر روی گزینه ی گام بعدی وارد مرحله ی بعد شوید.
در این مرحله، با مشخص نمودن عضو هیات مدیره، سمت اشخاص هیات مدیره ،مدت تصدی محدود/نامحدود و تاریخ شروع سمت را در سیستم وارد کنید.

 

نحوه پلمپ دفاتر

عدم ارائه دفاتر، جریمه ای معادل ۲۰% مالیات و در صورت رد دفاتر جریمه  ای معادل ۱۰% مالیات منظور خواهد شد.

سپس وضعیت حدود حق امضاء اعضاء هیات مدیره و پس از آن سمت عضو هیات مدیره را مشخص نمایید.  فرم دیگری وجود دارد با عنوان دفتر مورد تقاضای شخص.در این مرحله،نوع دفتر مورد تقاضای شخص دفتر کل و روزنامه و همین طور تعداد برگ های دفتر و تعداد جلدهای دفتر را وارد کنید  و اطلاعات وارد شده را ذخیره نمایید. پس از طی مراحل ذکر شده، وارد صفحه ی تایید صحت اطلاعات خواهید شد.در این مرحله می بایست گزینه ی تایید اظهارنامه پلمپ و مدارک مورد نیاز را انتخاب کنید.

 

سامانه پلمپ دفاتر

بعد از تکمیل اطلاعات در سامانه و  انجام صحیح مراحل اینترنتی ثبت و کلیک بر روی پذیرش نهایی، می بایست، اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر مهر و امضاء شده دریافتی از اینترنت را به همراه سایر مدارکی که در ذیل ذکر خواهد شد، به اداره ثبت ارسال نمایید تا اداره پست دفاتر پلمپ را به آدرسی که در سامانه قید نموده اید ارسال نماید.

پس از ارسال مدارک و اخذ کد پیگیری، بر روی گزینه ی پلمپ دفاتر کلیک کنید. شماره پیگیری و تاریخ تحویل مدارک به پست را در سامانه درج نمایید و در انتها بر روی گزینه ی پذیرش نهایی، کلیک کنید و وارد مرحله ی بعدی شوید.

بعد از ارسال مدارک، کارشناس حقوقی مدارک را بررسی می کند و پس از بررسی چنانچه مدارک مورد تایید کارشناس مربوطه قرار گرفته باشد، (پیگیری درخواست از طریق همین سامانه امکان پذیر است) اجازه ی پرداخت وجه دفاتر و پلمپ آن ها صادر می گردد. در این صورت متقاضیان می بایست با ورود به سامانه وجه تعیین شده را به صورت اینترنتی پرداخت نمایند.

 

هزینه دفاتر پلمپ (هزینه پلمپ دفاتر)

 

جهت اطلاع از هزینه دفاتر پلمپ شرکت با تلفن های ثابت موسسه نیک پارس تماس حاصل فرمایید.این موسسه با کمترین هزینه و سریع ترین زمان آماده ارائه خدمات با مشاوره رایگان به تمامی نقاط ایران می باشد جهت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاور رایگان به شماره تماس های ثبت شرکت و اخذ رتبه نیک پارس تماس حاصل نمایید.

5/5 - (12 امتیاز)
مشاوره رایگان