اخذ رتبه EPC

 

رتبه EPC صنعتی
اخذ رتبه EPC صنعتی

 

اخذ رتبه EPC صنعتی

 

وظیفه ی انجام کارهای گوناگون مهندسی، راه اندازی و ساختمان و … بر عهده ی پیمانکاران است. هر شرکتی بعد از ثبت شرکت برای اینکه بتواند فعالیتهای اقتصادی خود را انجام دهد نیازمند است که  توانایی ها و قابلیتهایش مورد ارزیابی قرار بگیرد (بر اساس آیین نامه ی اجرای کار)

 

معاونت نظارت راهبردی سازمانی معتبر و مستقل است که اقدامات خود را در حوزه ی رتبه بندی شرکت ها بعمل می آورد از جمله ی آنها رتبه ی EPC میباشد.

 

اخذ رتبه ی EPC  موجبات این را فراهم می آورد که شرکت شما برای گرفتن تسهیلات ریالی و ارزی در اولویت قرار میگیرد. و شرکتهایی که دارنده ی این رتبه بندی هستند در واقع توانمندی های خود را ثابت کرده اند و به علت اینکه مورد توجه کارفرمایان هستند زمینه ی بهبود و پیشرفت و توسعه برای آنها به میزان بیشتری ایجاد میشود.

ویژگیهای رتبه EPC صنعتی

 

  1. در شرکتهایی که دارای رتبه ی EPC هستند پیمانکار در مورد اینکه ازچه ابزار و تجهیزات یا تکنیکهایی برای پروژه استفاده کند صاحب اختیار و تصمیم مستقل است و زمانبندی های مختص خود را دارد.
  2. در این پروژها سرعت طی شدن مراحل بالاتر ست و در نتیجه پرداختها و دستمزدها هم زودتر دریافت میشوند.
  3. اینکه پروژه به نسبت در زمان کوتاهی به پایان برسد بسیار حائز اهمیت است، بنابراین نمیتوان در مورد موارد حاشیه ای و غیرضروری بحث کرد.
  4. کارفرمایان و مشاور پیمانکار بهتر است در موارد بی اهمیت در روند کار پیمانکار اختلال ایجاد نکنند و به او اعتماد داشته باشند مگر اینکه به شیوه ی عجیبی پروژه را به کلی دگرگون کرده باشد و از رعایت استانداردها سر باز زند، که این مورد باید در مرحله طرح تفضیلی بررسی شود. همچنین اگر از طرف پیمانکار مورد صحبت، برخی پیشنهادات یا نظر خواهی قرار گرفتند به سرعت نظر خود را اعلام کنند و وی را معطل نکنند چرا که سرعت روند فرآیند را کند میکند.البته خواسته های کارفرما و مواردی که تاکید به رعایتشان را دارد در قرارداد باید ثبت شود.
  5. کارفرما میتواند درصورتی که پیمانکار از مواد اولیه و تجهیزاتی با کیفیت پایین استفاده کند ازپرداخت آخرین دستمزد وی امتناع ورزد و پروزه های بعدی خود را به او نسپارد.
  6. کاهش هزینه های پروژه درآمدی اضافه بر سازمان به همراه می آورد که باید بین کارفرما و پیمانکار تقسیم شود.

 

نکات تکمیلی اخذ رتبه EPC

 

  • همانطور که میدانیم در این روش طرح و ساخت در یک طرف کارفرما و در طرف دیگر پیمانکار را داریم که ما بین این دو قوانین و ضوابط خاصی وجود دارد.
  • روش طرح و ساخت خود به شاخه ها و روشهای دیگری تقسیم میشود با مدرن تر شدن روشها و تکنیکهای طراحی و ساخت مهندسی راه خود را ازمعماری که بیشتر یک هنر بود جدا کرد
  • روش طرح و ساخت یک شیوه ی غیرمتعارف است که با وجود اینکه حتی در کشوهای توسعه یافته هنوز هم روشهای متعارف قبلی رایج تر هستند هر چه زمان میگذرد بیشتر از شیوه ی طرح و اجرا استفاده میشود.
  • باید به این نکته دقت شود که استفاده ازشیوه ی طرح و ساخت نیازمند توجه به برخی شرایط و سنجش سود و زیان پایانی دولت است.
  • همانطور که در قسمت قبل گفتیم این روش باید در زمان کوتاهی انجام شود و بسیاری از مسئولیتها به عهده ی پیمانکار است

 

نکته مهم اخذ رتبه EPC

  1. همچنین قبل از تصمیم به اجرای این شیوه باید به برخی پیش زمینه ها توجه کرد برای مثال باید ازاینکه بودجه یکافی به پروژه اختصاص می یابد مطمئن بود. همینطور دستگاه اجرایی باید بتواند جز به جز پروژه را به طور واضح شرح دهد و پیش بینی کند. با توجه به نقش مهمی که پیمانکار در این دست پروژه ها دارد باید دقت کافی را در مورد انتخاب وی لحاظ کرد و بتوان به کار و قدرت و مهارت او اعتماد کامل و واقعی داشت.
  2. ضوابط و قوانینی که درمورد اجرای این پروژه ها وجود دارد در تمام طرح ها قابل تعمیم و استفاده نیست بخاطر اینکه پروژه ها ممکن است ازتنوع و خلاقیتهای تازه ای برخوردار باشند و نیازمند تبیین قوانین جدید گردند بنابراین میتوان ضوابطی را اضافه کرد ازاین جهت محدودیت خاصی وجود ندارد.

 

رتبه EPC غیرصنعتی
رتبه EPC غیرصنعتی

 

اخذ رتبه EPC غیر صنعتی

 

با توجه به اینکه پروژه ها و طرح های مختلفی در زمینه های گوناگون هر روزه نیازمند اجرا شدن و دریافت منبع و بودجه هستند به اخذ رتبه EPC نیاز پیدا میکنند تا با سرعت بیشتری مورد بهره برداری قرار گیرند.

در این قسمت رشته هایی که میتوانند تحت عنوان طرح و ساخت غیر صنعتی، پروژه هایشان را به بهره برداری برسانند را نام میبریم که هر کدام دارای تخصصهای متفاوتی هستند.

  • رتبه EPC ساختمان
  • رتبه EPC آب
  • رتبه EPC کشاورزی
  • رتبه EPC راه و ترابری
  • رتبه EPC آثار فرهنگی و تاریخی

 

4.5/5 - (8 امتیاز)
مشاوره رایگان