رتبه مشاور نقشه برداری زمینی
اخذ رتبه مشاور در گروه تخصصهای مشترک برای مشاورانی که در هریک از تخصصهای این گروه فعالیت دارند مناسب است. رتبه بندی مشاوران در این گروه به ۱۵ تخصص تقسیم میشود که تخصص نقشه برداری زمینی، فتوگرامتری و هیدروگرافی و میکروژئودزی و تخصص سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) از تخصصهای مربوط به این گروه میباشند.
فعالیتهای تخصص نقشهبرداری زمینی، فتوگرامتری و هیدروگرافی و میکروژئودزی در رتبه بندی مشاور
فعالیتهای نقشه برداری زمینی
- انجام پردازشهای کارتوگرافی برای ارائه و چاپ محصولات.
- تهیه پروفیلهای طولی و عرضی و تجمیع و افراز زمین.
- نقشهبرداری و پیاده کردن طرحها اعم از خطوط لوله، نقش-های شهری و ثبتی، مسیرها و انتقال نیرو.
- تهیه نقشههای توپوگرافی شامل شهری، منطقهای و نقشههای کاداستر.
- تعیین و اندازهگیری نقاط کنترل زمینی عکسی.
- تهیه مدل ارتفاعی رقومی در مواردی که جمعآوری اطلاعات آن به روش زمینی صورت میگیرد.
فعالیت های تخصص GIS در رتبه بندی مشاور
- انجام عملیات رقومی کردن نقشه و GIS Ready نمودن دادههای مکانی.
- طراحی و ایجاد سیستمهای اطلاعات جغرافیایی(GIS) زمینی.
- طراحی و ایجاد سیستمهایی که مبنای اطلاعاتی فناوری به کار رفته در آنها مکانی باشد.
- کاداستر.
- تالیف تدوین نقشههای موضوعی، گردشگری، توریستی، راهنمای شهری و کشوری و اطلس.
- نقشهبرداری خودکار و مدیریت زیرساخت.
- ارائه مشاوره.
- جمعآوری و آمادهسازی اطلاعات مکانی برای ورود به سیستم اطلاعات جغرافیایی.
- ترسیم و ارایه کلیه نقشهها از قبیل توپوگرافی، زمینشناسی، جغرافیایی و … و دیگر امور کارتوگرافی تا مرحله چاپ.
- پردازشهای کارتوگرافی.
- طراحی و همکاری در پیادهسازی زیرساختهای دادههای مکانی.
- ترسیم رقومی نقشههای تهیه شده.
حداقل شرایط لازم برای اخذ رتبه مشاور در گروه تخصصهای مشترک شامل چه مواردی است؟
از آنجائیکه تخصص های نقشه برداری زمینی و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی(GIS) از تخصصهای گروه تخصصهای مشترک محسوب میشود لازم است حداقل شرایطی که برای اخذ رتبه مشاور در این گروه لازم است را مورد بررسی قرار دهیم.
تجربه کاری شرکت، ساختار مدیریتی و امکانات پشتیبانی و همچنین نیروی انسانی متخصص هرکدام طبق امتیازهایی که دارا هستند از عوامل تشخیص صلاحیت مشاوران بعذ از ثبت شرکت به حساب میآیند.
حداقل شرایط فنی الزامی امتیازآور برای رتبه ۳ مشاور GIS چیست؟
- وجود یک نفر کارشناس با امتیازی معادل با ۴ سال سابقه کار مفید با ضریب اولویت ۳٫
- وجود یک نفر کارشناس با امتیازی معادل ۵ سال سابقه کار مفید با ضریب اولویت ۲٫
- وجود یک نفر کارشناس با امتیازی معادل با ۷ سال سابقه کار مفید با ضریب اولویت ۱٫
شرایط اخذ رتبه مشاور چیست؟
عوامل زیادی در کسب برترین رتبه مشاور حائز اهمیت است. در اخذ رتبه مشاور حقیقی و حقوقی عواملی از جمله عوامل زیر موثر است:
- سابقه کاری مرتبط.
- کسب رتبه المپیاد.
- معدل تحصیلی بالا.
- شرکت در همایشها و سمینارهای داخلی و خارجی.
- گذراندن دورههای آموزشی مربوطه.
- داشتن مقالات علمی داخلی و خارجی.
- سوابق مدیریتی.
افزون بر موارد فوق بایستی از لحاظ تحصیلی، تجربی و پژوهشی دارای رزومه خوبی باشید.
در صورتیکه شرکتها در مجموعه خود، افراد واجد شرایطی در هیئت مدیره و پرسنل امتیازآور داشته باشند حتی اگر هیچگونه سابقه کاری هم نداشته باشند میتوانند در چندین تخصص به صورت همزمان رتبه ۳ را اخذ کنند.
شرایط لازم برای اخذ رتبه ۱ مشاور چیست؟
برای اخذ رتبه مشاور در تخصص گروههای مشترک و سایر گروههایی که امکان اخذ رتبه مشاور در آنها وجود دارد بایستی شرایط لازم را با توجه به رتبهای که درخواست شده است فراهم نمود:
اخذ رتبه ۱ مشاور
برای اخذ رتبه ۱ مشاور چه در تخصصهایی از قبیل نقشهبرداری زمینی، فتوگرامتری و هیدروگرافی و میکروژئودزی و تخصص سیستمهای اطلاعات جغرافیایی(GIS) و چه در سایر گروههایی که امکان اخذ رتبه مشاور در آنها وجود دارد بایستی شرایط زیر فراهم شود:
- شرکت درخواستکننده، باید در اعضای امتیازآور خود دارای ۳ الی ۷ نفر کارشناس با مدرک تحصیلی زمینه باشد. لازم به ذکر است که وجود این تعداد از کارشناسان با توجه به تخصص درخواستی، متغیر است.
- دارای پروژهای شاخص باشد. شایان ذکر است که این پروژه باید حداقل میزان مشخص داشته باشد که البته باید متذکر شد که برای تخصصهای مختلف این میزان متغیر است. افزون بر این پروژه مذکور باید حتما در زمینه طراحی باشد.
- دارای تجربه کاری مرتبط در ۲۴ سال گذشته باشد. داشتن تجربه کاری به میزان حداقل ۱۰۰ و حداکثر ۳۶٫۱۰۰ میلیون ریال، البته بعد از تعدیل.
اخذ رتبه ۲ مشاور
برای اخذ رتبه ۲ مشاور چه در تخصصهایی از قبیل نقشهبرداری زمینی، فتوگرامتری و هیدروگرافی و میکروژئودزی و تخصص سیستمهای اطلاعات جغرافیایی(GIS) و چه در سایر گروههایی که امکان اخذ رتبه مشاور در آنها وجود دارد بایستی شرایط زیر فراهم شود:
- وجود حداقل ۳ و حداکثر ۵ نفر با حداقل مدرک کارشناسی که مطابق با جدول آییننامه است. لازم به ذکر است که در این پایه تعداد مهندسان هم طبق تخصصی که تقاضا شده است تعیین میشود.
- داشتن حداقل ۳ سال سابقه مفید و مرتبط. گفتنی است که سوابق کاری افراد هم، مشابه تعداد آنها طبق تخصصی که تقاضا نمودهاند و همچنین تحصیلات تکمیلی افراد صفر البته در صورتیکه وجود داشته باشند متغیر میباشد. از این رو بایستی این افراد حداقل ۳ سال سابقه مفید و مرتبط داشته باشند.
- داشتن تجربه کاری. برای تخصصهای گوناگون حداقل میزان تجربه کاری متغیر است. داشتن حداقل ۱۰۰/۸ و حداکثر ۱۰۰/۲ میلیون ریال تجربه کاری ضروری میباشد البته بعد از تعدیل.
حال ممکن است این سوال برایتان پیش آید که منظور از تعدیل چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که قراردادهای مشاورهای برای امتیازدهی باید تعدیل شوند به این معنا که طبق عواملی اعم از نوع کار، ماهیت، زمان شروع و پایان کار، در مبالغ قراردادها یک سری ضرایب کاهشی و افزایشی اعمال میگردد.
اخذ رتبه ۳ مشاور
برای اخذ رتبه ۳ مشاور چه در تخصصهایی از قبیل نقشهبرداری زمینی، فتوگرامتری و هیدروگرافی و میکروژئودزی و تخصص سیستمهای اطلاعات جغرافیایی(GIS) و چه در سایر گروههایی که امکان اخذ رتبه مشاور در آنها وجود دارد بایستی شرایط زیر فراهم شود:
- طبق تخصص مورد نظر، وجود سه نفر با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و مطابق با جدول رشتههای مورد قبول هر تخصص که در آییننامه صلاحیت مهندسین مشاور درج شده است الزامی است. گفتنی است که این شرط از شروط اصلی اخذ رتبه ۳ مشاور به حساب میآید.
- طبق نوع تخصصی که مورد تقاضا بوده است، میزان سوابق افراد متفاوت است.
- برای اخذ رتبه ۳ مشاور داشتن تجربه کاری الزامی نیست به جز تخصص مقاومسازی(تخصص گروه تخصصهای مشترک) که برای اخذ رتبه ۳ در این رشته وجود حداقل یک تجربه کاری الزامی است.
ویژگیهای عمومی در تعیین صلاحیت مشاوران حقیقی
ویژگیهای از جمله عضویت در سازمان استان، داشتن تابعیت ایرانی، داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم از خدمت، نداشتن محرومیت_محکومیت و یا ممنوعیت از امور مهندسی مشاور، عدم سوء پیشینه کیفری موثر و نیز عدم اشتغال به کار در شرکتهای پیمانکاری از ویژگیهای عمومی است که در تعیین صلاحیت مشاوران حقیقی الزامی میباشد.