ثبت شرکت سهامی خاص ، ثبت شرکت مسئولیت محدود ، ثبت شرکت دانش بنیان

تعریف شرکت­های سهامی

شرکت­های سهامی که در دو شکل شرکت­های سهامی عام و شرکت­های سهامی خاص وجود دارند، شرکت­هایی می­باشند که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت هر صاحب سهم در شرکت محدود به مبلغ اسمی سهام اوست.

انواع شرکت­های سهامی

شرکت­های سهامی به دو نوع تقسیم می­شوند:

شرکتهای سهامی عام که در آن موسسین بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می­کنند.

شرکتهای سهامی خاص که در آن موسسین تمام سرمایه شرکت را خود تامین می­نمایند.

 

فرایند ثبت شرکت سهامی خاص 
فرایند ثبت شرکت سهامی خاص

 

فرایند ثبت شرکت سهامی خاص 

 

برای ثبت شرکت سهامی خاص انجام مراحل زیر الزامی است:

  • تسلیم اظهارنامه ثبت شرکت

اظهارنامه شرکت که شامل نام شرکت، هویت کامل موسسین و محل اقامتگاه آنها، موضوع شرکت، مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن، مرکز اصلی شرکت، مدت شرکت، تعداد سهام با نام و بی­نام و مبلغ اسمی آنها و مقدار مبلغ تعهد شده توسط هر یک از موسسین و نیز مبلغی که پرداخت کرده­اند، می­باشد، هنگام ثبت شرکت باید توسط موسسین تنظیم شده و با قید تاریخ به امضای همه آنها برسد.

  • تسلیم اساسنامه شرکت

اساسنامه شرکت که در واقع نشان دهنده تمامی مقررات، خط مشی­ها و نحوه عمل شرکت و نیز تعیین کننده میزان اختیارات و وظایف هیئت مدیره، بازرسان و مجامع عمومی است، باید هنگام ثبت شرکت با قید تاریخ به امضای کلیه موسسین (سهامداران) برسد. لازم به ذکر است طرح اساسنامه باید شامل تمامی نکات اساسی شرکت ( ماده ۸ اصلاحیه قانون تجارت) باشد.

  • ارائه رسید بانکی مبنی بر واریز حداقل ۳۵ درصد از کل سرمایه تعهد شده

هنگام تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص در ابتدا باید حداقل ۳۵ درصد کل سرمایه تعهد شده تامین شود و مابقی طی مهلت مقرر تامین شود.

  • ارائه اسامی اولین مدیران و بازرسان شرکت به همراه اعلامیه قبولی آنها

این اسامی باید در صورت جلسه­ای قید شده و به امضای تمامی سهامداران رسیده باشد.

تمامی مدارکی که در بالا ذکر گردید، باید به اداره ثبت شرکتها تسلیم شده تا فرایند ثبت شرکت انجام بگیرد.

 

نکات مهم هنگام ثبت شرکت سهامی خاص

 

هنگام ثبت شرکت سهامی خاص توجه به نکات زیر ضروری است:

  • عبارت ” شرکت سهامی خاص” باید قبل از نام شرکت و یا بعد از آن بدون فاصله از نام شرکت در تمام آگهی­ها و اطلاعیه­ها و اوراق شرکت ذکر شود.
  • در صورتی که بخشی از تعهد موسسین به صورت غیر نقد باشد، باید عین مال غیر نقد و یا مدارک آن در همان بانکی که برای پرداخت مبلغ نقدی حساب بانکی افتتاح شده است، تودیع و گواهی بانک همراه با سایر مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود.
  • شرکت­های سهامی خاص نمی­توانند سهام خود را در بورس اوراق بهادار برای پذیره نویسی و یا فروش و نیز توسط بانک عرضه نمایند. حتی نمی­توانند با انتشار آگهی و اطلاعیه جهت فروش سهام خود تبلیغاتی انجام دهند.
  • موسسین شرکت سهامی خاص نسبت به تمامی اعمال و اقداماتی که برای ثبت شرکت انجام داده­اند، دارای مسئولیت تضامنی می­باشند.

 

شرکت با مسئولیت محدود

 

شرکتی که بین دو و یا چند نفر جهت انجام امور تجارتی تشکیل یافته و هر کدام از شرکا بدون آن که میزان سرمایه هر یک از آنها به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، در مقابل تعهدات و قروض شرکت فقط تا میزان سرمایه خود مسئول هستند، شرکت با مسئولیت محدود می­باشد.

 

فرایند ثبت شرکت با مسئولیت محدود
فرایند ثبت شرکت با مسئولیت محدود

 

فرایند ثبت شرکت با مسئولیت محدود

 

جهت ثبت شرکت با مسولیت محدود باید فرایند زیر طی شود:

  • تنظیم قرارداد کتبی میان شرکا

این قرارداد باید با رضایت هر کدام از سهامداران که دارای اهلیت هستند به صورت رسمی تنظیم شده و به امضای تک تک آنها و یا نماینده قانونی آنها که دارای اختیار است برسد.

  • تأدیه کلیه سرمایه نقدی و نیز تقویم و تسلیم کلیه سرمایه غیر نقدی

شرکت با مسئولیت محدود زمانی تشکیل خواهد شد که تمام سرمایه نقدی شرکت پرداخت شده باشد و تمام سرمایه غیر نقدی آن نیز تقویم و تسلیم شده و در شرکتنامه نیز ذکر شده باشد. لازم به ذکر است تقویم میزان سهم الشرکه غیر نقدی هر یک از شرکا در شرکتنامه ضروری است و چنانچه این مورد ذکر نشود، موجب بطلان قرارداد می­شود.

  • تنظیم شرکتنامه و تسلیم آن

شرکتنامه که حاوی مواردی همچون میزان سهم هر یک از شرکا در سود و زیان هر فعالیت تجاری که در شرکت انجام می­گیرد، اختیارات مدیران، میزان سرمایه تأدیه شده، نام شرکت، موضوع شرکت و … می­باشد، باید با دقت تنظیم و به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود.

 

نکات مهم در ثبت شرکت با مسئولیت محدود

 

برای تشکیل و ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید نکات زیر در نظر گرفته شود:

  • موضوع شرکت، تجاری و مورد معامله مشروع و قانونی باشد.
  • حداقل دو نفر شریک برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود وجود داشته باشد.
  • اسم شرکت دارای عبارت” با مسئولیت محدود” باشد و در ضمن نام هیچ یک از شرکا در آن ذکر نشود چرا که در غیر این صورت شریکی که نام او کنار نام شرکت قرار گرفته است در مقابل اشخاص ثالث دارای حکمی همانند حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی خواهد بود.
  • در ابتدای کار تمام سرمایه نقدی تأدیه شود. لازم به ذکر است میزان سرمایه نقدی توسط قانون مشخص نشده است. بنابراین این سرمایه می­تواند تا هر میزانی باشد.

 

ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان

 

شرکت دانش بنیان

 

به شرکتی که نتایج تحقیق را تجاری سازی کرده و در زمینه توسعه که شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حیطه تکنولوژی­های برتر با ارزش افزوده فراوان است، فعالیت می­نماید شرکت دانش بنیان گفته می­شود.

 

ثبت شرکت دانش بنیان

 

برای ثبت شرکت دانش بنیان باید مراحل زیر را طی کرد:

  • ثبت شرکت سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت محدود

ابتدا باید یک شرکت معمولی که اغلب شرکت سهامی خاص که حداقل به وجود ۳ نفر نیاز است و یا شرکت با مسئولیت محدود که به ۲ نفر نیاز است توصیه می­شود، تاسیس کرد.

  • ثبت نام در سامانه ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان به آدرس http://www.reg.daneshbonyan.ir

این قسمت در صورت داشتن شرایط مندرج در آیین نامه که در قسمت “مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا” که در سایت www.daneshbonyan.ir وجود دارد، انجام می­گیرد.

 

نکات مهم در مورد ثبت شرکتهای دانش بنیان

 

نکات زیر از جمله نکات مهم برای ثبت شرکتهای دانش بنیان می­باشند:

  • ثبت شرکت از همان ابتدا با عنوان شرکت دانش بنیان امکان پذیر نخواهد بود.
  • شرکتهای متقاضی در صورت تولید کالای دانش بنیان، ارائه نمونه آزمایشگاهی و یا خدمات دانش بنیان مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و در صورت تایید توسط کارگروه تعیین شده، برای مدت مقرر شده از تسهیلات و مزایا بهره­مند خواهند شد. برای تمدید این مدت نیز باید مجدداً مورد ارزیابی قرار بگیرند.
1.3/5 - (13 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان