اخذ رتبه پیمانکار و گرید شرکت پیمانکاران سال ۱۴۰۲

 

اخذ رتبه پیمانکار
اخذ رتبه پیمانکار

 

اخذ رتبه پیمانکار

 

شرایط اخذ رتبه پیمانکار در سال ۱۴۰۲

رتبه بندی کردن پیمانکاران برای این است که پیمانکاران راحت تر و به طور شفاف تری بتوانند به فعالیت در زمینه کاری خود بپردازند. پیمانکارانی که قصد دارند در پروژه هایی همکاری کنند که بودجه ی آن یا حداقل بخشی از منابع مالی آن توسط دولت تامین شود باید دارای رتبه پیمانکاری باشند ، همینطور طرح هایی که برای به اجرا در آمدن یا تامین شدن در خارج یا داخل کشور به تسهیلات دولت نیازمند هستند نیازمند به اخذ رتبه پیمانکار هستند .

از مهمترین اقداماتی که افراد حقوقی و حقیقی بعد از ثبت شرکت خود انجام می دهند، رتبه بندی شرکت می باشد تا به وسیله آن مقیاس و اندازه سطح کیفی و کمی شرکت در میان سایر شرکت ها مشخص گردد. این رتبه بندی را معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهور، که ناظر بر خدمات و فعالیت های تمامی شرکت هاست، مصوب می نماید.

در حقیقت هر سرمایه گذار یا مجری طرحی تمایل دارد با شرکتهایی قرارداد ببندد که توانسته باشند تمامی معیارهای صلاحیتی علمی، فنی، مالی و از همه مهمتر، صلاحیت های تخصصی را کسب کرده باشند.

 

شرکتها را جهت رتبه بندی در دو دسته کلی می توان تقسیم بندی نمود:

  • شرکتهای پیمانکار
  • شرکتهای مشاور

 

لذا با توجه به رتبه بندی کلی، هر شرکت ملزم است جهت رتبه بندی شرکت خود اقدام نموده و سعی نماید در زمینه کاری، اجرایی و فنی در رقابت با سایر شرکت ها، بتواند بهترین و بالاترین رتبه را از آن خود سازد.

در این مطلب سعی شده است به موضوع مهم رتبه بندی و همچنین رتبه بندی پیمانکار، مدارک و شرایط کاری این رتبه بندی و مراحل انجام آن پرداخته و توضیحاتی در این باره داده شود.

 

رتبه بندی پیمانکاران

 

رتبه پیمانکار

رتبه بندی پیمانکاران پنج درجه دارد که شرکتهای پیمانکاری با نظر به ویژگی ها، توانایی ها و سوابق و امتیازات دیگرشان میتوانند موفق به اخذ یک رتبه از ۱ تا ۵ شوند. در اینجا رتبه ی یک بالاترین و بهترین رتبه است و رتبه ی پنجم پایین ترین درجه را دارد .

رتبه هایی که توسط شرکت ها اخذ می شوند ثابت نیستند و میتوان نسبت به افزایش و بهتر کردن آن اقدام کرد. اگر شرکتی رتبه ی ۵ را داشته باشد برای آن که بتواند این رتبه را به ۱ ارتقا دهد باید سوابق و امتیازات شرکت خود را در پانزده سال آخر را برای ارزیابی ارائه دهد در صورتی که به میزان کافی صلاحیت و قابلیت و امتیاز کسب کرده باشد میتواند موفق به کسب رتبه ی یک شود.

 

اما مهم ترین و تاثیر گذار ترین معیار برای رتبه بندی شرکت ها تعداد نیروهای فنی مهندسی که در هیئت مدیره هستند می باشد که بیشتر از افراد دیگر میزان سوابق و امتیازات آنهاست که ارزیابی میشود .

 

شرکت های پیمانکاری در یازده دسته جای میگیرند . شرکتهایی که تمایل دارند برای اخذ رتبه ی پیمانکاری اقدام نمایند میتوانند به سامانه ی http://sherkat.ssaa.ir/ مراجعه کنند، و مدارکی که در ادامه ی این مطلب به شما معرفی میکنیم را بارگذاری و ثبت نمایند لازم به ذکر است برای ثبت اطلاعات خود و اقدام در خصوص اخذ رتبه باید یک حساب کاربری در پایگاهی که به شما معرفی کردیم باز نمایید.

بعد از اینکه مدارک شما توسط کارشناس بررسی شد در صورت نیاز ممکن است از مدیر عامل یا یک نفر از اعضای هیئت مدیره دعوت شود اما عموما احتیاجی به حضور یه عمل آوردن نیست.

 

اخذ رتبه پیمانکاری

 

  • رعایت کردن قوانین و ضوابط در خصوص امن بودن و حفاظت بهداشتی و فنی پروژه توسط پیمانکار طبق خواسته ی کارفرما
  • وظیفه ی پیمانکار این است که کارگاه را با سرعت بیشتر و در زمانی که کارفرما میخواهد مجهز نماید
  • پیمانکار موظف است طبق شرایط رتبه بندی شرکتها با استفاده از هزینه ی خود تجهیزات موقت کارگاه همچنین ساختمان آن را بیمه کند.
  • کارفرما برای گرفتن انشعاب برق گار آب تلفن  و مجوز ها باید پیمانکار را به سازمانها معرفی نماید.

 

مدارک جهت اخذ رتبه ۱ تا ۴ پیمانکاری

  1. کپی برابر اصل مدارک شرکت
  2. اظهارنامه و اساس نامه و سایر مدارک ثبتی شرکت سهامی خاص یا شرکت شرکتی با مسئولیت محدود (شامل تقاضانامه و..)
  3. کپی مدارک صاحب امتیازان
  4. تصویر موافقت نامه ها
  5. تهیه سربرگ شرکت
  6. اظهار نامه مالیاتی

 

رتبه بندی پیمانکار چیست ؟

 

معیاری برای اینکه یک شرکت در رقابت با شرکتهای دیگر خود را نشان داده و بتواند توان خود را در زمینه های مالی، اجرایی، علمی، و…به اثبات برساند رتبه بندی گفته می شود. با بالا رفتن رتبه یک شرکت، در حقیقت آن شرکت شناخته تر شده و می تواند نظر پروژه های اجرایی و سرمایه گذاری را به خود معطوف ساخته و در پروژه های بزرگ دولتی و خصوصی مشارکت داشته باشد.

شرکت های مرتبط با امور پیمانکاری در زمینه هایی مانند پروژه های عمرانی، ساخت و ساز و نظارت بر امور فنی مهندسی مرتبط با ساخت و ساز فعالیت می کنند. هم چنین برخی از این شرکت ها به عنوان واسط و ناظر بین امور پیمانکاران و کارفرمایان انجام وظیفه می کنند.

به مجموعه فعالیتهایی که اشخاص حقیقی و حقوقی با عقد قراردادهایی با دیگر افراد برای انجام اموری از قبیل، طراحی، ساخت، نصب، حمل و نقل، فعالیتهای عمرانی و غیره انجام می دهند، پیمانکاری یا کنترات گفته می شود. شرکت هایی که به صورت جمعی و مشارکتی این امور را انجام می دهند، شرکت های پیمانکار خوانده می شوند. رتبه بندی را می توان معیار استاندارد و مهمی جهت اندازه گیری تواناییهای یک شرکت دانست که براساس سطح کیفی و کمی آنها تعیین می شود.

 

فاکتورهای مورد نظر برای رتبه بندی، براساس ابلاغیه معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری می باشد.

 

معیارهای تعیین رتبه های پیمانکار براساس قراردادهای قبلی آنها، سطح امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی متخصص و فعال و غیره می باشد. بر مبنای رتبه بندی، شرکت های پیمانکار در رتبه های ۱ تا ۵ قرار می گیرند. رتبه ۱ بالاترین رتبه و رتبه ۵ پایین ترین رتبه می باشد.

لذا هر شرکت بعد از ثبت، اقدام به رتبه بندی براساس ابلاغیه فوق می نماید؛ تا از این طریق بتواند قابلیت های اقتصادی، مهندسی، فنی و اجرایی خود را به رقبا نشان داده و با کسب رتبه بالا، در عرصه رقابت با سایر شرکت ها موفق تر عمل نماید.در این نوشتار سعی شده است اخذ رتبه پیمانکار و همچنین شرایط لازم برای انجام این رتبه بندی و مدارک لازم تشریح گردد.

 

شرکتها را در دو دسته کلی می توان تقسیم بندی نمود:

  • شرکتهای پیمانکار
  • شرکتهای مشاور

 

رتبه پیمانکار
رتبه پیمانکار

 

پیمانکار کیست ؟

 

پیمانکار شخصی است حقیقی یا حقوقی که طبق مقررات و ضوابطی که در که در آیین نامه وجود دارد گواهی خود را دریافت میکند و به اصطلاح به کسب رتبه ی پیمانکار نائل می آید.

  1. پیمانکار حقیقی ” کسی ست که با دارا بودن الزامات و شرایط مورد نیاز گواهی صلاحیت پیمانکار را یا همان رتبه ی پیمانکاری را گرفته باشد .
  2. پیمانکار حقوقی ” فردی ست که  با مراجعه به اداره ثبت اسناد و مدارک یا مراجعه به پایگاه اینترنتی http://sherkat.ssaa.ir/  اطلاعات خود را ثبت کند و ازاین طریق موفق به کسب رتبه پیمانکاری شود .

حا چه پیمانکارانی میتوانند برای اخذ رتبه پیمانکاری اقدام کنند؟ پیمانکاران حقیقی یا حقوقی ” ایرانی ” که بخواهند در ایران کار کنند یا اینکه بخواهند در خارج ازکشور فعالیت کنند اما نیازمند به اخذ تسهیلات از دولت ایران باشند .همان طور که در بحث رتبه بندی بیان گردید، معیار شایستگی و تعیین صلاحیت یک شرکت با رتبه بندی و اخذ رتبه مشخص می شود و در حقیقت، عیار سنجش مهمی است که هر شرکتی برای جلب همکاری و مشارکت در اجرای پروژه های کوچک و بزرگ، جلب اعتماد سرمایه گذاران، مجریان و یا دستگاههای دولتی و خصوصی به آن نیازمند است.

 

انواع پیمانکار

بعد از اینکه یک شرکت موفق به اخذ رتبه شد، در تلاش است تا بتواند رتبه خود را ارتقاء دهد و این ارتقاء در واقع از رتبه پایین (۵) به رتبه بالا (۱) می باشد. از جمله معیارهایی که می تواند در ارتقاء رتبه یک شرکت مؤثر باشند عبارتند از:

  1. اجرای پروژه های عمرانی شرکت در ۱۵ سال اخیر.
  2. نیروی انسانی فنی و مهندسی.
  3. ارائه اظهارنامه مالیاتی.
  4. افراد امتیاز آور.

 

شرکت های پیمانکار شامل دو گروه زیر می باشند:
  • گروه اول، شرکت های پیمانکار حقیقی: پیمانکار حقیقی فردی است که عضو حقیقی یا اصلی شرکت می باشد.
  • گروه دوم، شرکت های پیمانکار حقوقی: پیمانکار حقوقی فردی است که با ثبت در اداره ثبت شرکت ها و تأیید صلاحیت، شرایط حقوقی به او تعلق می گیرد.

 

پیمانکاران بر حسب توانایی هایشان به سه دسته یا رتبه تقسیم میشوند

  • دسته ی اول

پیمانکاران حقیقی یا حقوقی که تمامی سهام شرکت آنها به طور کامل به شخصی حقیقی و ایرانی تعلق دارد .

  • دسته ی دوم

پیمانکارانی حقیقی یا حقوقی هستند که تمام سهام شرکت آنها به شهرداری ها ، موسسات ، سازمان ها ، دولت ، و ارگانهای جمهوری اسلامی تعلق دارد .

  • دسته ی سوم

پیمانکاران و شرکت هایی که در دسته های اول و دوم نباشند متعلق به دسته ی سوم هستند .

نکات مهمی که برای تعیین این دسته بندی ها باید به آن توجه شود این است که اگر شرکتی باشد که تمامی سهام آن متعلق به افرادی حقیقی یا حقوقی در نوع اول باشد ، خود این شرکت در نوع یا دسته ی اول جای می گیرد.

 

نکته ی حائز اهمیت دوم این است که اشخاصی حقیقی و حقوقی دیگر جزو پیمانکاران نیستند.

 

اهمیت رتبه بندی شرکت های پیمان کاری

داشتن گواهی صلاحیت پیمان کاری و یا همان رتبه بندی برای همه شرکت های پیمان کاری و به خصوص شرکت های مطرح بسیار حایز اهمیت می باشد. از آنجا که قانون گذار داشتن گواهی صلاحیت پیمان کاری و رتبه بندی را یک ضرورت لازم برای شرکت در مناقصات دولتی در نظر گرفته است، شرکت های پیمان کاری و عمرانی فاقد رتبه بندی مجاز به شرکت در مناقصات نهادهاب دولتی نمی باشند و این نوع شرکت ها برای انجام پروژه های عمرانی بزرگ و همکاری با نهادهای دولتی به گواهی های رتبه بندی نیاز مبرم دارند.

از طرف دیگر داشتن گواهی رتبه بندی و نوع گرید و رتبه اتخاذی بیانگر توان فنی، تجربه و سوابق شرکت در زمینه مورد فعالیت می باشد و هر چه شرکت شما رتبه بالاتری داشته باشد شانس پیروزی شما در مناقصات و افزایش میزان پروژه های دریافتی از سوی کارفرمایان (چه دولتی و چه خصوصی) بیشتر خواهد شد. بنابراین گواهی رتبه بندی نوعی اعتبار برای شرکت های پیمان کاری محسوب می شود.

 

منظور از رتبه بندی پیمانکار چیست؟

رتبه بندی شرکت های پیمانکار، براساس توانایی پیمانکاری و اجرایی آنها در نظر گرفته می شود؛ به بیان دیگر، میزان توانایی که شرکت با توجه به مصوبات درج شده در ضوابط، قوانین و آئین نامه های معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهور تدوین شده، داراست، میزان رتبه پیمانکاری آنها را مشخص می کند.این رتبه بندی براساس قراردادهای اجرایی، امکانات، تخصصی و افراد امتیاز آور تعیین می شود و در آن ۵ رتبه، از ۱ تا ۵، تعیین می شود. رتبه ۱ به عنوان بالاترین امتیاز و ۵ به عنوان پایین ترین امتیاز در نظر گرفته می شود.

هر شرکت با کسب هر رتبه ای می تواند اقدام به ارتقاء رتبه خود از ۵ (پایین) به ۱(بالا) نماید. معیارهای ارتقاء، براساس پروژه های اجرایی شرکت در ۱۵ سال اخیر و امتیاز نیروی مهندسی و فنی، ارزیابی می گردد. در صورتی که امتیاز مورد نظر کسب شود، اظهارنامه مالیاتی نیز مورد بررسی قرار گرفته تا ارتقاء شرکت از رتبه های پایین به رتبه های بالا صورت پذیرد.

 

ملاک های اصلی رتبه بندی برای شرکت های پیمانکار، براساس میزان تجارب شرکت در پروژه های عمرانی و اجرایی، تعداد نیروی فنی و مهندسی در هیأت مدیره و سوابق آنها می باشد.

 

الزامات اخذ رتبه پیمانکار

مهم ترین شاخصه برای افزایش رتبه پیمانکار، این می باشد که الزامات مربوط به واحد ایمنی و بهداشت سازمانی در شرکت رعایت شود. این الزامات hse مربوط به رشته پیمانکاری است که بسیاری از کارفرمایان، پیاده سازی آن را برای شرکتی که باهاش همکاری دارند، ضروری می دانند.

شاخصه دیگری که در کاهش رتبه مشاور، لازم است به کار گرفتن آسان تجهیزات و لوازم در مواقع ضروری است، به همین دلیل بایستی که پیمانکار اصول مربوط به ۵s را در سازمان رعایت کند تا همین نظم و انضباط در سازمان برقرار شود.

بهره بردن از لوازم فیزیکی برای حفاظت ایمنی افراد یکی دیگر از روش های سنجش رتبه بندی است. این وسایل مانند کپسول آتش نشانی و دیگر موارد باید به درستی به کار گرفته و ماهیانه نسبت به پر کردن آن اقدام شود. هم چنین استفاده از نور کافی در سازمان و آموزش افراد در قبال به کار گیری از تجهیزات پر خطر در سازمان یکی دیگر از موارد مهم لوازم فیزیکی است.

استفاده از روش های طرح ریزی واحدهای صنعتی در قبال مسائل جانمایی ابزارآلات و تجهیزات نیز در اخذ رتبه مهم است.

بیمه کردن ساختمان ها و انبارهای کارگاه یکی دیگر از معیارهای رتبه بندی شرکت های مشاوره ای است. که بایستی هر چه سریعتر نسبت به آن اقدام شود.

 

نوع رتبه بندی شرکت های پیمان کاری

رتبه بندی شرکت های پیمان کاری توسط اصول و قوانین سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام می شود. شرکت های پیمان کاری و شرکت های وابسته به امور پیمان کاری مانند انبوه سازی، عمرانی و مشاوره ای را با امتیازات یک تا پنج رتبه بندی می کنند. در این نوع رتبه بندی رتبه پنج کمترین میزان رتبه و امتیاز را داشته و به ترتیب افزایش یافته و نهایتا رتبه یک دارای بالاترین میزان ارزش و اعتبار می باشد.

معاونت راهبردی ریاست جمهوری برای شرکت های پیمان کاری یازده شاخه فرعی در نظر گرفته است که شرکت های پیمان کاری می توانند بر اساس نوع فعالیت و تمرکز کاری خود نسبت به اخذ رتبه در هر یک از شاخه های مربوطه اقدام نمایند. این یازده شاخه شامل موارد زیر می باشد: ساختمان و ابنیه، صنعت و معدن، راه و ترابری، نیرو، تاسیسات و تجهیزات، نفت و گاز، کشاورزی، ارتباطات، آب، کاوش های زمینی و مرمت آثار.

 

مدارک اخذ رتبه پیمانکاری چیست؟

 

بطور خلاصه برای شرکت های پیمانکاری که می خواهند رتبه های کم تر از ۴ را کسب کنند بایستی حداقل موارد زیر را داشته باشند:

  • کپی و اصل تمامی مدارک ثبتی شرکت اعم از اساسنامه، توافقنامه و صورت جلسات و هم چنین کپی آخرین آگهی چاپ شده در روزنامه های کثیر الانتشار
  • کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره سازمان
  • کپی مدارک تحصیلی اعضایی که به صورت مشاور کار خود را در سازمان انجام می دهند و در بالا بردن امتیاز رتبه شرکت موثر هستند.
  • اظهارنامه مالیاتی شرکت و هم چنین کپی تمامی فاکتورهای رسمی صادر شده به علاوه برگه های اظهارنامه

 

مدارک لازم جهت اخذ رتبه پیمانکاری

 

این مدارک ممکن است متفاوت باشد و این تفاوت بستگی به میزان هدفی که شما برای اخذ رتبه دارید برمی گردد. به فرض مثال برای سازمان هایی که خواهان رتبه ۱ تا ۴ در زمینه پیمانکاری هستند، یک نوع مدارک درخواست می شود و برای مجموعه هایی دیگر که فقط به دنبال گرفتن رتبه ۵ هستند، این مدارک مورد نیاز است. اما در حالت کلی این مدارک شامل:

  1. تعهدنامه اعضای هیئت مدیره سازمان در خصوص کار نکردن در سازمان های دولتی و خصوصی مشابه لازم است. این مورد برای اخذ رتبه های ۱ تا ۴ الزامی است و بایستی این تعهد نامه در محضر در مورد تک تک اعضای هیئت مدیره سازمان به ثبت برسد.
  2. سازمان هایی که قبلا رتبه بندی شده اند، ارائه اصل گواهینامه رتبه بندی قبلی الزامی است.
  3. مشخصات شرکت از جمله اسم، آدرس و شماره تماس بایستی با مشخصات آخرین آگهی که در روزنامه های رسمی به چاپ رسیده است یکی باشد.
  4. اعضای هیئت مدیره ای که طی ۳ سال گذشته فارغ التحصیل شده اند نیاز به کپی کارت پایان خدمت یا وضعیت خدمت خود را دارند.
  5. کپی مدارک تحصیلی اعضای هیات مدیره شرکت
  6. لیست بیمه پرسنل تامین اجتماعی
  7. جدول سود و زیان شرکت طی حسابرسی های مالی و آخرین اظهار نامه مالیاتی
  8. نامه تاییدیه کار انجام شده در سر برگ کارفرما

مدارک لازم رتبه بندی پیمانکار را در قسمت زیر بصورت جداگانه و کامل توضیح داده ایم و اگر به دنبال رتبه بالا در اخذ گرید و رتبه برای سازمان خود هستید می توانید از مشاوران شرکت ما در این زمینه کمک بگیرید. پس همین الان با ما در این زمینه تماس بگیرید تا بهتر راهنمایی شوید.

 

مدارک رتبه بندی پیمانکار برای رتبه های ۱تا ۴

  • مدارک ثبتی شرکت(کپی برابر اصل).
  • مدارک ثبتی شرکت سهامی خاص(اساسنامه، اظهارنامه، آگهی روزنامه رسمی، تأسیس و آخرین ثبت تغییرات شرکت ).
  • مدارک ثبتی شرکت با مسئولیت محدود(اساسنامه، تقاضانامه، شرکت نامه، درج آگهی در روزنامه رسمی، تأسیس و آخرین تغییرات شرکت).
  • کپی شناسنامه تمامی سهامداران و اعضاء.
  • کپی مدارک اعضای امتیاز آور شرکت.
  • نسخه تمامی تصاویر موافقت نامه های شرکت.
  • سه نسخه از سر برگ شرکت.

 

مدارک رتبه بندی پیمانکار برای رتبه ۵

  • مدارک ثبتی شرکت (کپی برابر اصل).
  • مدارک ثبتی شرکت سهامی خاص(اساسنامه، اظهارنامه، آگهی روزنامه رسمی، تأسیس و آخرین تغییرات شرکت ).
  • مدارک ثبتی شرکت با مسئولیت محدود(اساسنامه، تقاضانامه، شرکت نامه، درج آگهی در روزنامه رسمی، تأسیس و آخرین تغییرات شرکت).
  • ارائه اصل اجاره نامه یا سند مالکیت شرکت.
  • کپی شناسنامه تمامی سهامداران و اعضاء.
  • کپی برابر اصل مدارک افراد امتیاز آور شرکت.

 

مشاوران اخذ رتبه پیمانکار در ایران

 

معمولا گرفتن رتبه ۱ برای شرکت های پیمانکاری و خدماتی کاری است بسیار سخت و زمان بر. در ابتدای کار پیشنهاد می کنیم که به رتبه های ۵ الی ۴ فکر کنید، این نسخه برای سازمان هایی است که هنوز یک سال از عمرشان نگذشته باشد، اما برای شرکت هایی که حدود ۵ سال فعالیت در حوزه مربوط به خود را دارند، برای گرفتن رتبه های بالاتر می توانند از تجربیات تیم تخصصی شرکت نیک پارس استفاده کنند تا در سریع ترین زمان ممکن بتوانند رتبه های خوبی در زمینه گرید های مختلف کاری بگیرند

تیم تخصصی شرکت نیک پارس، هم چنین توانایی اخذ رتبه مشاور را اعلام می دارد و برای شرکت هایی که می خواهند رتبه خود را ارتقاء ببخشند این نوید را می دهیم که به صورت حرفه ای و تخصصی در زمینه فعالیت شما به وسیله کارشناسان متخصص و زبده خود کار مشاوره را انجام می دهیم تا ایشالله در سریع ترین زمان ممکن بتوانیم رتبه شرکت شما را بالاتر ببریم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید همین الان با کارشناسان مشاور ما در این زمینه تماس بگیرید تا به صورت کامل راهنمایی شوید.

 

نحوه اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران
نحوه اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران

 

اخذ رتبه پیمانکاران

 

در خصوص شرکت های پیمانکاری باید آن ها را در دو دسته بندی تقسیم بندی کرد: دسته اول شرکت هایی که تمامی سهام آن متعلق به اشخاص ایرانی باشد و به نوعی خصوصی تلقی گردد. اما برای نوع دوم ۱۰۰ درصد سهام این سازمان ها در اختیار ارگان های دولتی هم چون شهرداری ها، موسسات و نهادها باشد.

اگر سازمانی در این دو دسته قرار نگیرد، رتبه بندی نمی شود، به همین علت قبل از اقدام اخذ گرید دقت داشته باشید که سازمان شما حداقل شامل یکی از موارد بالا باشد.

 

اما معیارهای معاونت راهبری ریاست جمهوری برای دادن رتبه ۱ تا ۵ به شرکت های پیمانکاری در ۳ بخش کلی تقسیم بندی می شود:
  1. معیار ارزشیابی
  2. معیار تجربه و تخصص در حوزه کاری
  3. میزان توان مالی سازمان مربوطه

 

چگونگی رتبه بندی معاونت راهبردی ریاست جمهوری بر اساس نمره دهی به موارد بالا بر اساس حوزه کاری شما است. به فرض مثال برای شرکت های پیمانکاری در زمینه برق، میزان تجربه و تخصص افراد و کارشناسان فعال در شرکت بسیار بیش تر از توان مالی اهمیت دارد به همین دلیل، امتیاز بیش تری به این معیار داده می شود، اما ممکن است در حوزه های مختلف کاری این معیار ارزشیابی متفاوت باشد. به همین دلیل لازم است قبل از ارسال مدارک جهت اخذ گرید از کارشناسان شرکت نیک پارس در این زمینه مشورت بگیرید، تا در بهترین حالت خود سراغ این رتبه بندی بروید و بتوانید رتبه خوبی را در این زمینه کسب کنید.

 

شرایط لازم جهت اخذ رتبه برای شرکت های پیمان کاری

برای اخذ رتبه پیمان کاری شما باید شرکت ثبت شده ای داشته باشید و برای هر نوع گرید نیاز به میزان فعالیت، تجربه و سوابق و توان مالی خاصی دارید. برای مثال جهت ارتقا به رتبه یک مبلغ پروژه های انجام شده پانزده سال اخیر شرکت بررسی و ارزیابی می گردد تا بدین وسیله هم میزان فعالیت شرکت در پانزده سال گذشته مشخص شود و هم توان و استطاعت مالی شرکت. از جمله موارد مهم دیگر برای ارتقا رتبه شرکت های پیمان کاری تعداد، تجربه و دانش نیروی فنی شرکت و اعضای هیات مدیره و مدیران اصلی شرکت می باشد.

 

از دیگر شرایط و الزامات لازم جهت اخذ گواهی رتبه بندی شرکت های پیمان کاری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • رعایت مقررات حفاظت فنی و ایمنی و بهداشت در پروژه های انجام شده قبلی
  • تجهیز کارگاه به موارد لازم در مورد زمینه فعالیت و خرید ادوات و ماشین های لازم
  • امکان حفاظت محل انجام پروژه های قبلی مانند فنس کشی، تامین روشنایی، تجهیز محل به سیستم های آتش نشانی و اطفا حریق، حراست و غیره
  • تامین بیمه ادوات، محل پروژه و کارکنان پروژه ها
  • دو سوم اعضای هیات مدیره باید دارای حداقل مدرک تحصیلی در سطح کارشناسی باشند.

 

موارد بالا بصورت کامل و دقیق در قسمت پایین شرح داده شده است.

 

شرایط رتبه بندی پیمانکاران

 

شرایط بهداشتی و مقرراتی کار

پیمانکار در اولین قدم باید شرایط بهداشتی و مقرراتی را رعایت کند. لازم است ضوابط و برنامه های خاصی که کارفرما تعیین می نماید را دریافت کرده و با هماهنگی لازم اجرا نماید.پیمانکار مؤظف است شرایط بهداشتی و مقرراتی در حد متعارف را برای افراد فراهم کند و برنامه هایی را که کارفرما در این خصوص مطالبه نموده است به انجام برساند.

 

شرایط تجهیزاتی کارگاه

پیمانکار مؤظف است شرایط کارگاه را برای انجام کار مهیا ساخته و مجهز نماید و براساس شرایط درج شده در قرارداد، شرایط کارگاه و درخواستهای در حد متعارف را عملی سازد.پیمانکار مؤظف است براساس شرایط درج شده در قرارداد، امکانات کارگاهی را برای انجام کار فراهم نماید.

 

شرایط حفاظتی کار

این شرایط شامل حراست، روشنایی، حصارکشی، نگهبانی و بخش حفاظتی مصالح ساختمانی و ماشین آلات ساختمانی می باشد.پیمانکار مؤظف است شرایط تجهیزاتی مانند، روشنایی، حصارکشی، نگهبانی و شرایط حفاظتی مانند محافظت از مصالح ساختمانی و ماشین آلات ساختمانی را فراهم کند.

 

شرایط کار پیمانکار پس از تحویل

پیمانکار مؤظف است بلافاصله پس از تحویل و تأیید مهندس مشاور، طبق فهرست های تعیین شده، تجهیزات، طراحی و ساخت کارگاه آن را انجام دهد.

 

شرایط کاری کارفرما

کارفرما می بایست طبق الزامات سامانه ساجات، تمامی برنامه ها و امکانات آب، برق، گاز و انشعابات آنها را و همچنین مجوز چاههای عمیق و نیمه عمیق و….را به دستگاههای اجرایی مربوطه معرفی نموده و مجوز آنها را دریافت کند.کارفرما مؤظف است طبق ضوابط موجود در سامانه اینترنتی ساجات، برای برقراری امکانات رفاهی و الزامی کار، با مراجعه به دستگاه های ذیربط، مجوزهای لازم را برای آب، برق، گاز و انشعابات آنها و همچنین مجوز حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق را دریافت نماید.

 

اقدامات بیمه ای

این اقدامات را باید پیمانکار جهت هزینه ساختمان و هزینه های جانبی دیگر نظیر تجهیزات کارگاه، تأسیسات و….برای حوادثی چون سیل ،آتش سوزی، زلزله و …انجام دهد.پیمانکار مؤظف است بیمه افراد، بیمه های مربوط به هزینه های ساخت و ساز، هزینه های جانبی و حوادثی غیر مترقبه را انجام دهد.

 

اقدامات لازم برای اخذ رتبه پیمانکار

 

برای آغاز روند درخواست رتبه و یا ارتقا رتبه شرکت خود باید به سامانه ساجات به نشانی اینترنتی  sajat.mporg.ir مراجعه کنید. با ایجاد نام کاربری یک رمز ورود به ایمیل شما ارسال می گردد و با مراجعه مجدد به سامانه می توانید وارد پنل کاربری خود شده و نسبت به ارائه اطلاعات و پر کردن فیلدهای درخواستی و هم پنین بارگزاری مدارک و مستندات لازم شروع به آغاز فرایند کنید. با مراجعه مجدد به سامانه می توانید روند کار خود را پیگیری نموده و در صورت وجود هرگونه مغایرت و یا نقص در پرونده نسبت به رفع نقایص اقدام نموده و مجددا منتظر پیام های سیستمی از طرف کارشناسان مربوطه باشید.

با توجه به اینکه کل روند اخذ رتبه به صورت اینترنتی انجام می شود معمولا نیازی به مراجعه حضوری نبوده و فقط در شرایط خاص احتمال درخواست ارسال فایل فیزیکی مدارک و یا حضور مدیرعامل و یا یکی از اعضای هیات مدیره وجود دارد.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و رایگان برای اخذ رتبه پیمانکار سریع و کم هزینه با قوانین سال ۱۴۰۲ با ما تماس بگیرید.

4.4/5 - (55 امتیاز)
مشاوره رایگان